Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Δυναμική παρουσία των νησιών

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο που είχε η συμμετοχή της Δωδεκανήσου στο φετινό «Τουριστικό Πανόραμα» εξέφρασαν η αντινομάρχης και πρόεδρος του ΔΟΤ Δέσποινα Διακοσταυριανού, όπως και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σωτήρης Παμπάκας, που μαζί με τον νομαρχιακό σύμβουλο Φίλιππο Τριομμάτη, αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του Οργανισμού στη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση, που ολοκληρώθηκε πρόχθες.

Σε ενιαίο περίπτερο, που είχε σχεδιαστεί και στηθεί σε επίκαιρο σημείο του εκθεσιακού χώρου, με ευθύνη του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχίας, τα νησιά του νομού μας, οι φορείς, όπως ο ΠΡΟΤΟΥΡ, και οι παροικιακοί σύλλογοι των Αθηνών πέτυχαν να προβάλλουν τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την παράδοση, την μουσική και τη γαστρονομία του, ως συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν το απόγευμα του Σαββάτου τα μουσικοχορευτικά σύνολα των παροικιακών σωματείων της Κάσου, της Καρπάθου και της Πάτμου.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της Δωδεκανήσου κέντρισε το ενδιαφέρον και του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου, που επισκέφθηκε το περίπτερο του νομού μας, διαβεβαιώνοντας την κα Διακοσταυριανού και τον κ. Παμπάκα ότι θα είναι σε συνεχή διάλογο με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, ενώ προανήγγειλε και επίσκεψή του στη Ρόδο.
Το σημαντικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Διοίκηση του ΔΟΤ είναι ότι μεθοδικά και σταθερά διευρύνεται ο κύκλος των επαφών και των προσβάσεων προς τα κέντρα προώθησης και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος, με ενδεικτικές τις περιπτώσεις της Athens AirWays, που κλήρωσε εισιτήρια με προορισμό τα Δωδεκάνησα, όπως και της δημοφιλούς εκπομπής «Πάμε Ελλάδα» της ΝΕΤ, οι συντελεστές της οποίας έχουν στη διάθεσή τους πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τα νησιά μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για μία ακόμα φορά, παράλληλα με το έκδηλο ενδιαφέρον για τα νησιά μας, δεν έλειψαν οι επισημάνσεις για τους τρόπους και τα μέσα μετάβασης από τα αστικά κέντρα στα Δωδεκάνησα.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο περίπτερο του ΔΟΤ στην Πανελλήνια έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα», με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Περαιώς.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Πανελλήνια έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» από 7 έως 10 Μαϊου στο εκθεσιακό κέντρο ATHENS EXPO στηνν Ανθούσα Αττικής, με αρκετά μειωμένο αριθμητικά το κοινό που την επισκέφτηκε. Αυτό πιθανότατα οφείλεται τόσο στην κακή ψυχολογία που έχουν κάποιοι δημιουργήσει στον κόσμο, όσο και στο φοβερά άβολο και απομακρυσμένο μέρος, όπου πραγματοποιείται η έκθεση τα τελευταία χρόνια, σε πείσμα ή και αδιαφορία ορισμένων... Τα Δωδεκάνησα είχαν, όπως κάθε χρόνο, τον δικό τους χώρο, όπου με πρωτοβουλία των παροικιακών μας φορέων, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση το Σάββατο 9/5 με την παρουσία στυγκροτημάτων από την Πάτμο, την Κάσο και την Κάρπαθο. Οι μουσικοί μας Μιχάλης Γαμπιεράκης (βιολί), Γιάννης Μεγαλούδης και Ντίνος Μηνάς (λαούτο), Νεκτάριος Σταματάκης (λύρα), και αρκετοί άλλοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ζωντάνεψαν το χώρο των περιπτέρων μας για πολλές ώρες.
Στα περίπτερά μας βρέθηκαν, μεταξύ των άλλων : η σύζυγος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Χριστίνα Βαλληνάκη, ο πολιτευτής Δωδκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παμπάκας, η πρόεδρος του ΔΟΤ – Αντινομάρχης κ. Δέσποινα Σώζου - Διακοσταυριανού, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, η Αντιδήμαρχος Κάσου κ Μαίρη Μαλανδρή και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Μανώλης Μαστρομανώλης και Γιώργος Πυλωνίτης. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης (Κάσος) και η κ.Aννα Κορωναίου (Νίσυρος).
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ξεχωριστή παρουσία των νησιών μας, για 14η συνεχή χρονιά!».

Πηγή: εφ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ