Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις του Γερ. Αγούδημου

Απορρίφθηκαν οριστικά από την επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων του υπουργείου Ναυτιλίας οι ενστάσεις των εταιρειών του Γεράσιμου Αγούδημου σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τους διαγωνισμούς για την κάλυψη άγονων γραμμών σε Κάσο - Κάρπαθο - Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Αλεξανδρούπολη - Ρόδο. Οι ενστάσεις αφορούσαν τον χρόνο καταβολής του επίναυλου.Πηγή: εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ -Παρασκευή 29/5/2009


Σε απολογία κλήθηκε ο Γερ.Αγούδημος
Σε απολογία την ερχόμενη Πέμπτη, έχει κληθεί από το ΥΕΝ ο Γεράσιμος Αγούδημος για την μη εκτέλεση των δρομολογίων, που έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σύνδεση με το Πειραιά εδώ και 10 ημέρες οι Λειψοί και η Σύμη. Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν η Κάσος, η Κάρπαθος, η Σίκινος, η Φολέγανδρος, και η Ανάφη.

Η G.A.Ferries κινδυνεύει με καταγγελία των συμβάσεών της για τέσσερις επιδοτούμενες γραμμές.

Τα πλοία της εταιρείας είναι δεμένα από το περασμένο Σάββατο μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού οφείλονται δεδουλευμένα στα πληρώματα.
Η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι τα οφειλόμενα είναι 600.000 και η πλευρά του εφοπλιστή υποστηρίζει ότι είναι 450.000 ευρώ.

O Αν.Παπαληγούρας έχει ξεκαθαρίσει ότι 2,2 εκ.ευρώ που οφείλονταν στην εταιρεία από το κράτος για την εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων από την G.A.Ferries έχουν πάρει το δρόμο προς τα εντελόμενα ενώ για 899.783 ευρώ έχουν ζητηθεί από την εταιρεία να προσκομίσει πρόσθετα παραστατικά.
Το υπουργείο ήδη αναζητεί άλλα πλοία τα οποία θα δρομολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, για να εξυπηρετηθούν οι συγκεκριμένες γραμμές μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την G.A.FERRIES.
Πηγή: www.marinews.gr