Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Δημοσιέυμα ΤΑ ΝΕΑ για ακτοπλοοικό

Διαβάστε σχόλια αναγνωστών στα NEA.GR για την επιστολη και το ρεπορτάζ "ΟΧΙ" για την "GA FERRIES"
1.
Ο κος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ , ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ. ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ , ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ , ΠΑΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ , ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΧΕΡΗ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , Ο κος ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΤΕ.
---
2.
EKSO TA SAPAKIA TOY AGOYDHMOY...!!!
---
3.
Τι κακό έχουν τα G.A ferries και δεν τα θέλουν;
----
4.
VROMAI EPIDOTISIS TO SISTIMA.....
KOPSTE TIS EPIDOTISIS
ETSI 8A MAZEFTUNE XPHMATA STO DIMOSIO TAMEIO
-----
5.
Τους χαρίζανε τον γάιδαρο και αυτοί τον κοίταζαν στα δόντια....
---
6.
Αν δε σας ενδιαφέρουν τα νησιά και τι ανεχόμαστε εμείς οι νησιώτες για τις μετακινήσεις μας σε άλλα νησιά ή και στη στεριά και νομίζετε πως αυτή η ελεεινή κατάσταση δε χρήζει (οικονομικής) βοήθειας ΤΟΤΕ μην κάνετε σαν τους πιθήκους μπροστά στις τηλεοράσεις σας όταν προκαλούν οι γείτονές μας εξ'' ανατολάς........... Ας τους αφήσουμε τα ξερονήσια μας. Ή καλύτερα όλα τα νησιά του βορείου αιγαίου και γενικά όλα τα νησιά που μας είναι "ασύμφορα". Γιατί να έχει τη δυνατότητα ένας κάτοικος π.χ. απ'' τον Άϊ Στράτη να ταξιδεύει στη Λήμνο........... Βέβαια τι σας νοιάζει; Έχετε κανένα κέρδος;........... Αλλά σε ποιον τα λέω...... πάρτε τις μπανάνες σας και άντε στις σπηλιές σας. Σε περίπτωση που έχετε λεξικό στη σπηλιά σας, κοιτάξτε τι λέει δίπλα στη λέξη αλληλεγγύη. Ένας πρώην Σερραίος και νυν Λέσβιος.
-----
7.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ .
ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.
--
8.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΤΣΟΝΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ Ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙ!!
---
9.
AS KANOUN AITHSH NA FEROUN TO "QUEEN MARY II" METONOMASTE TO "GA FERRIES" SE "KITSOS FERRIES" KAI TO PROBLHMA LYTHIKE.
--
10.
Γιατί άραγε παραπονιούνται αυτοί οι ιθαγενείς; Ταξιδεύοντας με τα πλοία του Αγούδημου νιώθεις σαν να ταξιδεύεις με το θωρηκτό Αβέρωφ. Έχεις την αίσθηση ότι έχεις νικήσει το χρόνο. Δεν έχει καμιά σημασία πότε και αν θα φθάσεις στον προορισμό σου. Σημασία έχει μόνο το ταξίδι.
---
11.
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΛΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ
---
12.
Δυστυχως,το Ελληνικο shipping ειναι η μεγαλυτερη διεθνης απατη,με ελαχιστες εξαιρεσεις.Μοναδικη λυση για τα νησια μας ειναι η δρομολογηση κρατικων πλοιων,με μεριμνα ΥΕΝ.
---
13.
Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΗΣ ΑΓΟΔΗΜΟΣ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΕΚΣΥΧΡΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΡΙΠΛΑ ΝΑΥΛΑ ΤΩΡΑ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ.
-----
**********
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΟΧΙ" στην GA Ferries
Την απρόσκοπτη ακτοπλοική συγκοινωνία με σύγχρονα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν οι κάτοικοι της Μήλου. Σε επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, τον υφυπουργό Πάνο Καμμένο, τους βουλευτές Κυκλάδων και όλους τους αρμόδιους φορείς που έστειλε η Έπαρχος Μήλου Π. Καλογεράκη και ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Τσαϊνης, οι κάτοικοι της Μήλου επισημαίνουν ότι από την Παρασκευή 1η Μαίου θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εφόσον «παραμείνουν στην ακτοπλοική γραμμή τα πλοία της εταιρείας G.A. Ferries».

«Η εταιρία αυτή με την ανοχή της Πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών, μας έχει προξενήσει κοινωνική και οικονομική καταστροφή» αναφέρεται στην επιστολή. «Δεν θα επιτρέψουμε την προσέγγιση των πλοίων της στο λιμάνι του Νησιού μας». Επιστολή όμως για το ίδιο θέμα και με το ίδιο ύφος έστειλαν στον υπουργό και οι επαγγελματικοί φορείς της Κάσου οι οποίοι επίσης στρέφονται κατά της G.A. Ferries: «Εμείς οι κάτοικοι της Κάσου περιμένουμε με αγωνία την ακτοπλοϊκή μας σύνδεση με την Κρήτη που δικαιούμαστε και έχει διακοπεί πάνω από έξι μήνες. Για εμάς και την οικονομία του νησιού μας αποτελεί "γραμμή ζωής¨", διότι μέσω της Κρήτης γίνονται οι περισσότερες εμπορικές συναλλαγές των κατοίκων της Κάσου» αναφέρει επιστολή που υπογράφει η «Κίνηση Κασιωτών».

Αυτά τα ολίγα και... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Στείλτε τα σχόλια σας στο site tanea.gr
Πάντα στη διάθεση σας
Αντώνης E. Καραγιαννάκης