Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στον «αέρα» η υποτυπώδης ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ν. Λασιθίου

Χωρίς αποτέλεσμα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) προκειμένου να ορίσει τις εταιρίες, οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών και μετά το Φεβρουάριο.
Αυτήν τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού μας περιορίζεται σε μόλις δύο προσεγγίσεις την εβδομάδα στο λιμάνι της Σητείας. Η μία κάθε Σάββατο με προορισμό Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και η άλλη τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη με προορισμό Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μήλο, Πειραιά.
Είναι επιτακτική ανάγκη όχι απλώς να διατηρηθεί, αλλά και να διευρυνθεί αυτή η σύνδεση και το γεγονός ότι μετά από δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στον «αέρα», εάν δε δοθεί κάποια λύση από την πλευρά της κυβέρνηση, θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς και να διεκδικήσουν το αυτονόητο, όπως είχαν πράξει στο παρελθόν με μπροστάρη το Δήμο Σητείας.
Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα νέο και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού μας μέσω του Αγίου Νικολάου, ο οποίος στο βωμό κάποιων σκοπιμοτήτων αποκλείστηκε ολοσχερώς από τα κυκλικά δρομολόγια των άγονων γραμμών.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ 

Πηγή: www.anatolh.com