Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου για το ακτοπλοϊκό

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε επιστολή προς την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας κ. Τσουρή Ελπίδα. Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:


«Κυρία Υφυπουργέ ,

Απευθύνομαι σε εσάς, για να σας επιστήσω την προσοχή σ’ ένα πολύ σημαντικό θέμα μετά και από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη ,την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της ευαίσθητης περιοχής μας Καρπάθου και Κάσου. Ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο με την περικοπή των δύο εκ των τεσσάρων δρομολογίων.

Για το λόγω αυτό ,σας προτείνουμε να εκτελείται άμεσα ένα τρίτο δρομολόγιο και για τη θερινή περίοδο ένα τέταρτο, όπως ήταν και την περσινή χρονιά. Από 1η Νοεμβρίου του 2011 δε, και μετά από τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης , να επιδοτηθεί το σκέλος Ηρακλείου Κρήτης-Κάσου-Καρπάθου-Ρόδου με άμεση ανταπόκριση από τον Πειραιά και μετεπιβίβαση στο Ηράκλειο και στη Ρόδο, των επιβατών που προορίζονται για τα νησιά μας. Το δρομολόγιο αυτό να εκτελείται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Παρακαλούμε να δώσετε την πρέπουσα σημασία στο θέμα αυτό μια και τα

προβληματικά δρομολόγια των καραβιών δεν αφήνουν άλλη δυνατότητα σύνδεσης του νησιών μας με το κέντρο, καθώς και σε περιπτώσεις ανάγκης.

Επιπλέον το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε ετήσια βάση. Αν ανατρέξετε στο

αρχείο σας, θα διαπιστώσετε ότι κάθε τέτοια περίοδο αιτούμαστε το ίδιο θέμα και μετά από διάστημα δύο- τριών μηνών αποκαθίσταται η τάξη.

Το αίτημα αυτό αποτελεί και κοινή πρόταση των τοπικών κοινωνιών

των νησιών μας, Καρπάθου & Κάσου. »