Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Διάπλους 2015: Θα φτάσουμε στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας

Στην τελική ευθεία για την δεύτερη μεγάλη εξόρμηση της +πλευσης στα ακριτικά και τα μικρότερα από τα νησιά του Αιγαίου είναι οι εθελοντές, γιατροί και μέλη της ομάδας.

Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.
Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά.  Σκοπός μας η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.
Κύρια δράση της +πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

Με ημέρα αναχώρησης την Πέμπτη 23 Απριλίου από το Λαύριο και για έντεκα ημέρες, τα φουσκωτά της +πλευσης θα βάλουν πλώρη για επτά μικρά νησιά και πάνω από δέκα λιμάνια, πριν ολοκληρώσουν έναν κύκλο που θα φέρει την ομάδα στις παρυφές του Λιβυκού Πελάγους και τη Γαύδο, στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας.

Η προσφορά γιατρών και εθελοντών στα νότια όρια της ελληνικής επικράτειας θα συνδυαστεί και με το μεγαλύτερο από τα έργα υποδομών που θα προσφέρει η +πλευση στο φετινό διάπλου. Στη Γαύδο θα εγκατασταθεί αφαλατωτής για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών σε πόσιμο νερό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του δεύτερου διάπλου της +πλευσης περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

Πέμπτη 23 Απριλίου, αναχώρηση από Λαύριο και άφιξη στην Κίμωλο

Παρασκευή 24 Απριλίου, αναχώρηση από Κίμωλο και άφιξη στη Φολέγανδρο

Σάββατο 25 Απριλίου, αναχώρηση από Φολέγανδρο και άφιξη στη Σχοινούσα

Κυριακή 26 Απριλίου, αναχώρηση από Σχοινούσα και άφιξη στη Θηρασιά

Δευτέρα 27 Απριλίου, αναχώρηση και άφιξη στην Κάσο

Τετάρτη 29 Απριλίου, αναχώρηση από Κάσο και άφιξη στη Γαύδο


Παρασκευή 1η Μαΐου αναχώρηση από Γαύδο και άφιξη στα Αντικύθηρα

Σάββατο 2 Μαΐου, αναχώρηση από Αντικύθηρα και διανυκτέρευση στην Πελοπόννησο

Κυριακή 3 Μαΐου, Άφιξη στο Λαύριο

Σε όλα τα νησιά θα στηθούν ιατρεία για την δωρεάν εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς της ομάδας, θα προσφερθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός στα σχολεία και θα γίνουν έργα υποδομής και παράλληλες δραστηριότητες.

Αναλυτικά στοιχεία θα κοινοποιηθούν με νεότερη δημοσίευση το αμέσως επόμενο διάστημα.