Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Οι κάτοικοι της Κάσου δεν είναι πολίτες Β κατηγορίας

Χαράλαμπος Κόκκινος- Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Οι φωνές αγωνίας των κατοίκων της Κάσου, η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου αλλά και η απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάσου που εκπέμπει φωνή αγωνίας για την ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού δεν έχουν συγκινήσει ακόμα το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις πλοιοκτήτριες εταιρίες  .
Η άρση της απομόνωσης του νησιού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Το συγκοινωνιακό καθεστώς που ισχύει μας γυρνάει δεκαετίες πίσω:
Ακριβό εισιτήριο, ατελείωτες ώρες ταξιδίου για να φτάσεις στον Πειραιά και βέβαια ελλιπέστατη σύνδεση.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρύτσας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να ενεργήσει δίνοντας λύση. Οι κάτοικοι της Κάσου, όπως και το σύνολο των νησιωτών μας, δεν είναι πολίτες Β` κατηγορίας ! Έχουν δικαιώματα, θέλουν και πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και είναι δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στο αγαθό των συγκοινωνιών και των μεταφορών.
Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου να κυματίσει μεσίστια η Ελληνική Σημαία (ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλημμελή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού) το Σάββατο 7 Μαρτίου ημέρα ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα στέλνει μήνυμα στην πολιτεία.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι κυβερνώντες και ας μην απογοητεύσουν για ακόμα μια φορά τους νησιώτες.