Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Ο Θ.Δρίτσας υποδέχθηκε το Βιτσέντζος Κορνάρος στον Πειραιά

Επίσκεψη στο πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να συγχαρεί τον πλοίαρχο Δημήτρη Λαδά, τους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «για τις προσπάθειες τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δρίτσας «θέλησε στο πρόσωπο των μελών του πληρώματος του Βιτσέντζος Κορνάρος να εκφράσει τις ευχαριστίες της πολιτείας και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία τους συμβάλλουν στην επιτυχή πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας σε όλους τους κλάδους». 
Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους επιβάτες του πλοίου, στις δημοτικές αρχές και τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και σε κάθε εμπλεκόμενο για «την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του συμβάντος».
Τον κ. Δρίτσα κατά την επίσκεψη του στο πλοίο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε προσαράξει το βράδυ της Τετάρτης πολύ κοντά στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου και αποκολλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνέχισε το δρομολόγιο του έως το τελικό προορισμό του που ήταν η Ρόδος από όπου επέστρεψε στον Πειραιά χωρίς επιβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο θα «ανέβει» σε δεξαμενή για επισκευές ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη προσάραξη ενώ δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγια του.

Διονύσης Βυθούλκας

Πηγή: www.in.gr