Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις από το ΒΙΝΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (+video)


Στα όρια της υπομονής τους έχουν φθάσει οι 227 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Από την προσάραξη ουδείς τραυματίστηκε, ούτε έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα στο πλοίο.

Ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι το ρυμουλκό σκάφος που είχε ξεκινήσει από τη Μύκονο για να απεγκλωβίσει το πλοίο αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα προς Αστυπάλαια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και στο Καρπάθιο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το ρυμουλκό θα έφθανε στην Κάσο στις 11 μ.μ., ο προγραμματισμός όμως ανατράπηκε. 

Το απόγευμα κατέστη δυνατό να δεθεί το πλοίο με κάβο, για λόγους ασφαλείας, ενώ με τη νύχτα να ζυγώνει έγινε γνωστό πως αναμένεται η έλευση ενός ελικοπτέρου Super Puma. Παράλληλα εκλήθη μεγαλύτερο ρυμουλκό.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο με επιστροφή.

Αρμόδιοι του Λιμενικού Σώματος, ανέφεραν το μεσημέρι της Πέμπτης πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών, που παρέμεναν στο πλοίο.

Εξαιτίας της αυξημένης έντασης των νοτιοανατολικών ανέμων που επικρατούσαν (οκτώ μποφόρ), το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια «εγκλωβίστηκε» σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυματοθραύστη του λιμανιού.

Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ της Τετάρτης από τη Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Με πληροφορίες από TV KOSMOS , εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ