Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συναντήσεις για θέματα των νησιών Καρπάθου και Κάσου

Ο Ε.Π.Σ. της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος κατά την παραμονή του στην Αθήνα είχε διάφορες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς σχετικές με θέματα των νησιών Καρπάθου και Κάσου. Συγκεκριμένα: 

α) Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητή και βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινό συναντήθηκε με εκπροσώπους της 2ης Υ.Π.Ε. που έχει σχέση με την αναμόρφωση προς τα άνω του προϋπολογισμού για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Καρπάθου για να γίνει πιο ελκυστικός προς τις εργολήπτριες κατασκευαστικές εταιρείες. Αναμένεται οσονούπω η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου. 

β) Με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών σχετικών με την πιστοποίηση και λειτουργία της κινητής μονάδας ελέγχου οχημάτων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που αγγίζει άμεσα τους κατοίκους των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα τα νησιά της επαρχίας Κάρπαθο και Κάσο και ήδη στάλθηκε επιστολή προς την γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για έκδοση απόφασης εξαίρεσης από τον έλεγχο οχημάτων σε νησιά της Δωδεκανήσου που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ μέχρι την λειτουργία της κινητής μονάδας. 

γ) Με παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με δεδομένο ότι υπάρχει κίνδυνος διαθεσιμότητας αριθμού διοικητικών υπαλλήλων που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και υπηρετούν στο δήμο Καρπάθου, όπως ανέφερε η σχετική έκθεση του υπουργείου, συζήτησε αν υπάρχει το ενδεχόμενο απορρόφησης των εν λόγω υπαλλήλων από την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Κάσου στην οποία υπάρχει έλλειψη αντίστοιχου προσωπικού στο πλαίσιο μιας δια-αυτοδιοικητικής κινητικότητας.

Πηγή : Συναντήσεις για θέματα των νησιών Καρπάθου και Κάσου - Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article.php?id=269215&catid=48&maincatid=45#ixzz2qBK0vIhj