Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου Μηνά Βιντιάδη στην Αθήνα

Τρίτη 11.02.2014 / Ώρα 20:30
ΑΘΗΝΑ(ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Μηνάς Βιντιάδης Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;,  εκδόσεις ΤΟΠΟΣ

Μηνάς Βιντιάδης
Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;, εκδόσεις ΤΟΠΟΣ

Οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη; του Μηνά Βιντιάδη.

Θα μιλήσουν:
Τίτος Πατρίκιος ποιητής
Αναστάσης Βιστωνίτης ποιητής-δημοσιογράφος της εφημερίδας Το Βήμα
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπακώστας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η σκηνοθέτις και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου. Στο πιάνο, ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης.
Τραγούδια για το φεγγάρι και τους πλανήτες, από τον Δημήτρη Ψαριανό και την Ελεάννα Φινοκαλιώτη.


Η Ανδρομέδα, που τη φωνάζουν Ανδριανή, κάνει τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο. Αυτή η Ελληνίδα νοικοκυρά της «διπλανής πόρτας» θα γίνει διάσημη, όχι για την κουζίνα της, αλλά γιατί θα ταξιδέψει μαζί με άλλους πέντε «διαστημικούς τουρίστες» απ’ όλες τις ηπείρους στον Άρη, με την «Κιβωτό», το υπερσύγχρονο λεωφορείο της ΝΑΣΑ.
Το εισιτήριο είναι δώρο από το θείο της, που τη μεγάλωσε με ιστορίες για τ’ αστέρια και τη Μικρή Άρκτο, τα Σουπερνόβα και τις μαύρες τρύπες, τον Κοπέρνικο και τον Ιούλιο Βερν, τον Άρμστρονγκ και τον Γκαγκάριν.
Τι την έκανε να τολμήσει; Τι είδε εκεί ψηλά; Πώς σ’ αυτή την περιπέτεια θα γνωρίσει τον αληθινό έρωτα και τον πραγματικό εαυτό της;
Μια ιστορία για τις μεγάλες αποφάσεις, το φόβο, την αγάπη, τη μοίρα, το άγνωστο και το ταξίδι στο αύριο, που είναι το σήμερα. Ή μήπως το χθες;

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.
Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του Τι είπα στην Κλαούντια, Οι τρεις Μαρίες (εκδ. Λιβάνη, 1996 και 1999), Το δεξί πόδι του θεού (Ελληνικά Γράμματα, 2003) και η συλλογή διηγημάτων Ο δράκος κόκορας (Ελληνικά Γράμματα, 2006). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά. Το θεατρικό του έργο Κάτω Παρθενώνας θα ανέβει το 2014 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Εργάστηκε από το 1984 στην εφημερίδα Τα Νέα ως συντάκτης ύλης, υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα και διευθυντής σύνταξης στο ιστορικό περιοδικό Ταχυδρόμος, ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια έγραφε και παρουσίαζε την εκπομπή Λόγος Περιοδεύων στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».Τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του- που έγραφε αυτό το βιβλίο- πηγαινοερχόταν κάθε μέρα από τη Γη στον Άρη, για να ανακαλύψει τι συμβαίνει εκεί ψηλά…