Σάββατο 17 Μαρτίου 2007

Παρουσίαση βιβλίου για τα Δωδεκάνησα στην Αστόρια της Ν.Υόρκης


Με ομιλητές τον ομογενή επιχειρηματία κ. Γιάννη Κατσιματίδη υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο της Ν.Υόρκης, τον κ. Γιώργο Ανδριώτη, τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Ιγνατίου, τον καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου κ. Λοϊζο Σορωνιάτη και με συντονιστή τον κ. Νίκο Ανδριώτη θα παρουσιαστεί στην Αστόρια της Ν.Υόρκης, τη Κυριακή 18 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι (1μμ), το Βιβλίο του Δωδεκανήσιου πολιτικού Γιώργου Νικητιάδη με τίτλο: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ: ΔΩΔΕΚΑ ΟΝΕΙΡΑ.»Την εκδήλωση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια ( οδός Crescent 27 - 09 Αστόρια ) οργανώνουν, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη.
Η παρουσίαση του βιβλίου σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με σημαντική προσέλευση κόσμου στην Αθήνα, Κάλυμνο, Ρόδο και Κώ ενώ συνεχίζεται και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Ο κ. Σκουλάς που θεωρείται ο Πρύτανης του Τουρισμού στη χώρα μας και ο οποίος έχει γράψει τον πρόλογο του βιβλίου, αναφερόμενος σε αυτό τονίζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «……Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη και καλά τεκμηριωμένη προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδος του σήμερα, αλλά και του αύριο.
Ο συγγραφέας έκανε τον κόπο να μελετήσει, να ερευνήσει, να αξιοποιήσει στατιστικά στοιχεία, να καταγράψει και να αναλύσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τουρισμό της Ελλάδας. Προφανώς γνωρίζει καλά την τουριστική και την πολιτισμική γεωγραφία της Ελλάδας.
Δεν μένει όμως σε απλές διαπιστώσεις. Κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Προτείνει λύσεις για κάθε πρόβλημα που μειώνει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας ή προσβάλλει και απαξιώνει τον πολιτισμό μας και το φυσικό περιβάλλον και υπονομεύει την ποιότητα της ζωής μας. Καταθέτει προτάσεις, τεκμηριωμένες και τολμηρές, για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και της Δωδεκανήσου…..».
Ήδη το βιβλίο σημειώνει μεγάλο αριθμό πωλήσεων για το είδος του, ενώ εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση του και ο εκδοτικός οίκος προχώρησε σε δεύτερη.
Σε σχέση με την πρόσκληση των συμπατριωτών του για να παρουσιάσει το βιβλίο του στη Ν. Υόρκη, ο Δωδεκανήσιος πολιτικός κ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση «Οι σχέσεις μου με την ομογένεια της Αμερικής είναι σχέσεις αίματος, προέρχομαι από αυτήν. Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι προσκλήθηκα για να παρουσιάσω το βιβλίο μου στο χώρο της ομογένειας.
Είναι όμως και η χαρά μου μεγάλη για το γεγονός ότι, ο στόχος που είχα ξεκινώντας το βιβλίο αυτό να προκαλέσω μια συζήτηση σε βάθος για τα θέματα του τουρισμού υλοποιείται σε τόσο μεγάλη έκταση. Οι ομογενείς αποτελούν κλειδί για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Για το ποιοτικό άλμα που απαιτείται να γίνει στο τουρισμό μας . Η σωστή προσέγγισή τους από την Ελληνική πολιτεία, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αποβεί άκρως συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές. Ειδικώς για την Ελληνική πολιτεία που τους χρειάζεται τόσο πολύ .»
Αντώνης Εμμ. Καραγιαννάκης