Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Ενημερωτικές παρουσιάσεις της HELMEPA σε Ρόδο και Κάσο



Κλιμάκιο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA επισκέφθηκε σχολεία στη Ρόδο και την Κάσο μεταξύ 14-16 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δωδεκανήσου, για να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA.
Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν, να ενημερωθούν και δραστηριοποιηθούν εθελοντικά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας, με την ελπίδα να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες. Από το 1993 που ξεκίνησε η λειτουργία του προγράμματος, περισσότεροι από 45.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει μέλη της Παιδικής HELMEPA.
Στη Ρόδο έγιναν ενημερωτικές παρουσιάσεις σε Δημοτικά Σχολεία στις Καλυθιές και την Πόλη της Ρόδου, καθώς και συνάντηση με τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Η. Βασιλειάδη και στελέχη της Δ/νσης για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος στην περιοχή.
Στην Κάσο, ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου της HELMEPA κ. Ν. Παππαδάκη και νησί με πλούσια ναυτική παράδοση, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των δύο Δημοτικών Σχολείων αλλά και του Γυμνασίου/Λυκείου, με τους οποίους έγινε και ενδιαφέρουσα συζήτηση για σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Κάσου Δ. Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο Α. Χατζηπέτρο, Πλοίαρχο Ε.Ν. και μέλος της HELMEPA, καθώς και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κάσου κα Μ. Μαλανδρή, κατά την οποία συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ HELMEPA και Κάσου και τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.
Η HELMEPA ευχαριστεί τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ.κ. Β. Ορφανό και Ν. Φωτεινό για την πολύτιμη συνεργασία τους, καθώς και τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κάσου και την κα Μ. Μαλανδρή για τη βοήθεια τους στην οργάνωση της επίσκεψης στην Κάσο και τη θερμή φιλοξενία τους.
Πηγή:http://www.helmepajunior.g/