Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

EΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας


κύριε Υπουργέ,
Όλες οι Δημοτικές αρχές των μικρών νησιών και οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή αναστάτωση και αγωνία για το πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν.
Ο Δήμος Σύμης καταφεύγει σε εξώδικες διαμαρτυρίες και προσβλέπει στη δικαστική εξουσία για τη λύση του προβλήματος της Ακτοπλοΐας.
Οι συμβάσεις δημοσίου συμφέροντος για τις ακτοπλοϊκές γραμμές, κ. Υπουργέ, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των Νησιών και όχι στην άσκηση πελατειακής πολιτικής.
Στο Καστελόριζο ο Δήμος και οι ελάχιστες Υπηρεσίες του νησιού είναι κλειστές. Σας ενδιαφέρει η άποψη και η αγωνία των κατοίκων;
Η Τήλος έχει μείνει στα αζήτητα και πληρώνει τις αμαρτίες δύο Υπουργών, τις δικές σας διότι «περί άλλων τυρβάζετε» και του κ. Παυλίδη λόγω ιδιαίτερης στοργής και αγάπης για το Δήμαρχο του Νησιού.
Στους Λειψούς, αφού εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων και τα ήπια πολιτικά-κοινωνικά μέσα πίεσης για να φθάσει κάποιο καράβι στο Νησί αναγκάζονται να κλείσουν για τις Υπηρεσίες, να αποφασίσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και τέλος να σας διαμηνύσουν ότι «δεν πάει άλλο» η υπομονή και η κατανόηση για ερασιτεχνισμούς στη πολιτική, έχει εξαντληθεί.
Κύριε Υπουργέ αυτό το πολυσυζητημένο πρόγραμμα Ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη θερινή περίοδο πότε θα δημοσιευθεί;
Με ποια δεδομένα οι τουριστικοί επιχειρηματίες θα προγραμματίσουν τις δουλειές τους;

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε, κ. Υπουργέ θα σκύψετε με ενδιαφέρον στα προβλήματα των μικρών νησιών;
2. Η σύνδεση των Νησιών με το Πειραιά είναι ο μόνος δρόμος τροφοδοσίας τους . Γιατί αποφασίσατε να τιμωρήσετε τα νησιά;
3. Το καλοκαίρι έφθασε. Πότε θα γνωστοποιηθούν τα θερινά Ακτοπλοϊκά δρομολόγια; Ακόμα και η κ. Πετραλιά διαμαρτύρεται.

Ο
ΕΡΩΤΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Ιωάννης
Βουλ/της Δωδ/σου