Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

Μνημείο στην Κάρπαθο για τον ηρωικό σμηναγό


Στις 23 Μαΐου 2007 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που χάθηκε στα νερά της Καρπάθου υπερασπιζόμενος τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας. Ο δήμος Καρπάθου προτίθεται να ανεγείρει σε περίοπτο σημείο της πόλης συμβολικό μνημείο και να ονομάσει κεντρική οδό της πόλης σε οδό Ήρωα Κώστα Ηλιάκη.
Ο Δήμος Καρπάθου και το Πνευματικό του Κέντρο σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρησή του, διοργανώνουν μεταξύ άλλων, διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα:
“Κώστας Ηλιάκης: Ένας ήρωας από την Κρήτη στον ουρανό της Καρπάθου”.
Καλούμε όλους τους Καρπάθιους και τους Κρήτες που έχουν το ταλέντο, να
συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με όσες μαντινάδες επιθυμούν. Η καλύτερη μαντινάδα από την Κάρπαθο και η καλύτερη από την Κρήτη θα αναγραφούν στο υπό κατασκευή μνημείο. Παράλληλα όλο το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα συμπεριληφθεί σε ειδικό Λεύκωμα - Αφιέρωμα (συλλεκτικό) που θα εκδοθεί προς τιμή του Κώστα Ηλιάκη. Επιτροπή που θα ορίσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρπάθου θα επιλέξει τις καλύτερες μαντινάδες.
Οι μαντινάδες θα πρέπει να αποσταλούν με πλήρη στοιχεία των δημιουργών μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2007 το αργότερο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρπάθου και στη διεύθυνση: Αναπαύσεως 1, Πηγάδια Δήμου Καρπάθου, 85700 ή ακόμη και ηλεκτρονικά στο παρακάτω email: pneumatikoketro@yahoo.grΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο: (22450) 23926, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.