Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΚΑΣΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πολυπληθές κλιμάκιο γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων επισκέφτηκε επί επταήμερο την Επαρχία Καρπάθου-Κάσου φιλοξενούμενο από το Επαρχείο Καρπάθου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής εξετάστηκαν τα παρακάτω περιστατικά: 248 ορθοπαιδικά, 57 χειρουργικά, 68 ενδοκρινολογικά, 59 ουρολογικά, 17 παιδιατρικά, 62 γαστρεντερολογικά, 190 οφθαλμολογικά, 132 ωτορινολαρυγγικά, 78 πνευμονολογικά, 19 ψυχιατρικά, 85 γυναικολογικά, 248 ακτινολογικά και 48 καρδιολογικά. Συνολικά εξετάστηκαν 1300 περιστατικά. Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Κ.Υ Καρπάθου, στο Π.Π.Ι Κάσου και στο Π.Ι Ολύμπου.
Έγιναν τεστ Παπανικολάου και λήψεις αίματος για ενδοκρινολογικές εξετάσεις, όπως επίσης πάρθηκαν ιστολογικά δείγματα. Τέλος, έγιναν μικροχειρουργικές επεμβάσεις σηπτικών ιατρείων από τους χειρουργούς και τους χειρουργούς ορθοπαιδικούς.
Αντιμετωπίστηκε έκτακτο καρδιολογικό περιστατικό από τον καρδιολόγο και γιατρούς της ομάδας. Από τον γαστρεντερολόγο έγιναν γαστροσκοπήσεις στους ασθενείς.
Επίσης, η ψυχίατρος της ομάδας έκανε πολλές κατ’ οίκον επισκέψεις για αντιμετώπιση περιστατικών τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να προσέλθούν στο Κ.Υ. Καρπάθου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΣΟΥ
Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Αποδήμων του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου με διευρυμένη σύνθεση και απασχολήθηκε με θέματα που έχουν σχέση με την ομογένεια της Καρπάθου και της Κάσου. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
α) Να διοργανωθεί Συνέδριο Αποδήμων Καρπαθίων και Κασιωτών σε Κάρπαθο, Κάσο και Όλυμπο μεταξύ του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουλίου και του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου του 2008. Παράλληλα με το συνέδριο θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Νεολαίας των νέων ομογενών με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.
β) Να δημιουργηθεί μητρώο σωματείων ομογενών από το Επαρχείο.
γ) Να γνωστοποιηθεί ο ηλεκτρονικός κόμβος στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω των Καρπαθιακών και Κασιακών εντύπων.
δ) Να παρέχονται πληροφορίες για θέματα που αφορούν τους ομογενείς μέσω του site του Επαρχείου.
ε) Να καθιερωθεί το καλοκαίρι ετήσια συνάντηση των Καρπαθιακών και Κασιωτικών φορέων με την Επιτροπή Αποδήμων του Επαρχείου και
στ) Να επιδιωχθεί μέσα από την εμπορική έκθεση ERMIS EXPO για να είναι τιμώμενη περιοχή η Κάρπαθος.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο συντονιστής –Μιχάλης Ερωτόκριτος Έπαρχος , η Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαρία Χριστοδούλου, ο πρόεδρος των Εθνικών Δωδεκανησιακών Συμβούλων Αμερικής Μανόλης Κασσώτης , ο πρώην πρόεδρος των Καρπαθίων Αμερικής Φρίξος Βόζος, ο Γιώργος Μανωλακάκης πρώην πρόεδρος Ποσειδώνα Αμερικής , η Ευδοξία Μανωλακάκη νυν πρόεδρος Ποσειδώνα Αμερικής, ο πρώην πρόεδρος Ποσειδώνα Αμερικής Βάσος Χαλκιάς, ο Αντώνης Διακομιχάλης, ο πρώην πρόεδρος Ομονοίας Αμερικής Δημήτρης Ζανάκης και ο πρώην πρόεδρος Απερίου Γιάννης Νισύριος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Επαρχιακό Όργανο Καρπάθου ( Σ.Ε.Ο.) για τα πυρκαγιές μετά από το σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας – Υπουργείο Εσωτερικών και υπό την προεδρία του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου .
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής οι οποίοι αποτελούν και τη σύνθεση του Σ.Ε.Ο. Καρπάθου:
Μιχάλης Ερωτόκριτος Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου , Σπανός Νίκος από το Τμήμα Υγείας του Επαρχείου, Νισύριος Μιχάλης Πολιτική Προστασία του Επαρχείου, Λάμπρος Γιάννης τμήμα Πολεοδομίας Επαρχείου, Γεωργατσούλης Γιώργος Αντιδήμαρχος Καρπάθου, Λουπάσης Ηλίας και Πλιάτσικας Παναγιώτης από το ΤΕ Καρπάθου, Γεωργίτσης Νίκος από το Α/Α Καρπάθου , Μάλλιος Γιώργος από το ΑΤ Καρπάθου, Λάππας Δημήτριος από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρπάθου, Αναγνώστου Κώστας από το 9ο Σα Καρπάθου, Μαρνίκας Κώστας Λιμενάρχης Καρπάθου, Δήμαρχος Γιώργος Δασονόμος Καρπάθου, Διακίδης Ανδρέας Τεχνικές Υπηρεσίες Επαρχείου, Πρωτόπαπας Ντίνος Αντιπρόεδρος Κοινότητας Ολύμπου, Διακομιχάλης Μιχάλης από τη ΔΕΗ Καρπάθου.
Θέματα της συζήτησης ήταν
Η αυξημένη επιτήρηση των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας, που έχουν ήδη καθορισθεί και ο εντοπισμός εκ νέου των ειδικότερων τομέων στους οποίους θα περιπολούν, σε εικοσιτετράωρη βάση, οχήματα των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Η εκ νέου επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας σε εικοσιτετράωρη βάση, όλων των οχημάτων και μηχανημάτων των ΟΤΑ, τα οποία χρησιμοποιούνται σε δράσεις δασοπυρόσβεσης.
Η ανάληψη κάθε δυνατής προσπάθειας για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Εθελοντικών Οργανώσεων σε δράσεις που προβλέπονται από το σχετικό έγγραφο.
Τέλος, μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε να ζητηθεί να καλυφθούν με ειδική σήμανση οι δασικές περιοχές της Καρπάθου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και παράλληλα από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου να ζητηθεί η άμεση πρόσληψη εργατών για τον καθαρισμό των δασικών αυτών των περιοχών όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ώστε να προστατευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα.