Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αντώνη Ματσίγκου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Ματσίγκος είχε συνάντηση με το Νομάρχη Δωδεκανήσου στη Νομαρχία όπου και συζητήθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τα Δωδεκάνησα. Ο Νομάρχης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ Α. Ματσιγκο για τα προβλήματα του Νομού μας, και την εξέλιξη των έργων της Νομαρχίας. Ο κ Α. Ματσιγκος αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος της περιφέρειας (ΠΕΠ), η οποία δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των περιφερειών της χώρας και ο κίνδυνος να χαθούν σημαντικοί πόροι είναι μεγάλος. Ήδη έχουν χαθεί από την περιοχή μας 50 εκ. ευρώ. Οι πόροι παράλληλα που σχεδιάζεται να χρηματοδοτήσουν έργα στα Δωδεκάνησα τα επόμενα χρόνια είναι ελάχιστα. Γιαυτο πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε να απαιτήσουμε και νέους πόρους από το εθνικό σκέλος του προγράμματος. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για αύξηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 2 δις ευρώ. ετησίως ώστε να φτάσει στο 5% του παραγώμενου ΑΕΠ. Τα Δωδεκάνησα πρέπει τεκμηριωμένα να απαιτήσουν επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να σχεδιαστούν και νέα έργα.
Ο Κ. Α. Ματσιγκος τόνισε την ανάγκη σχεδιασμού και τεκμηρίωσης των προτάσεων για να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν. Ο Κ. Α. Ματσιγκος επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου Κ. Κυριλλο Ο Οποίος Του Ευχήθηκε Καλή Επιτυχία.
Τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα που υλοποίησε στην Πελοπόννησο και αφορούσε την ανάδειξη και συντήρηση εκκλησιαστικών μνημείων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ και τόνισε ότι θα κάνει προσπάθειες για να χρηματοδοτηθούν αντίστοιχα εκκλησιαστικά μνημεία και στα Δωδεκάνησα από εθνικούς η κοινοτικούς πόρους. Ο Κ. Α. Ματσιγκος περιόδευσε χθες στης Καλυθιές και συναντήθηκε με πολίτες του Δήμου.
Επίσης Επισκέφθηκε Τα Δ.Δ. Μαλώνας , Μασσάρων Καλάθου, Πυλώνας , Λάρδου , Λίνδου.
Την Παρασκευή Θα Βρίσκεται Στην Σύμη.