Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών στην εκδήλωση του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών και Νέων Αττικής (Ρόδος)

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2007
«Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών με επιπτώσεις και στην απασχόληση και έχει σημασία για τους νέους μας να βλέπουν αυτές τις αλλαγές και να προσαρμόζονται μέσα από τις σπουδές τους και τις επιλογές που κάνουν στη ζωή τους», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών και Νέων Αττικής με θέμα «Η ένταξη των νέων στον εργασιακό χώρο της Δωδεκανήσου και οι προοπτικές ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Κυριακή 6 Αυγούστου.
Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός: «Ως χώρα, χάσαμε στο παρελθόν ορισμένες ευκαιρίες σε κρίσιμες στιγμές όπου έπρεπε να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις αλλά δεν ελήφθησαν. Γι’αυτό συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια η Νέα Διακυβέρνηση προχωράει σε ένα κύμα μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει η οικονομία μπροστά και να προσαρμοστούμε όλοι στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Αυτό προϋποθέτει πολιτική οξυδέρκεια από τη μία και επιχειρηματική διορατικότητα από την άλλη, προϋποθέτει τη συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ανάμεσα στους πολιτικούς και την κοινότητα του «επιχειρείν» για να υπάρξουν περισσότερες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους. Αλλά πάνω απ’όλα νομίζω ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του «μηδενικού αθροίσματος» και να περάσουμε σε μία νοοτροπία συμμαχιών, συνεργασιών και συνεργειών όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.»
Ο κ. Βαληνάκης συνεχάρη θερμά το Σύλλογο φοιτητών για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει αυτήν την εκδήλωση με ένα τόσο επίκαιρο και στοχευμένο αντικείμενο και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.