Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Aνακοίνωση κ. Γιάννη Βαληνάκη

Δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη
O Κώστας Καραμανλής απευθύνεται στους πολίτες ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που στηρίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Η αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου έχει κρίσιμη σημασία προκειμένου να διασφαλιστούν οι καρποί της μέχρι σήμερα προσπάθειας και ταυτόχρονα να ανοιχτούν νέοι δρόμοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και όραμα για τα Δωδεκάνησα. Να δώσουμε έναν όμορφο και έντιμο αγώνα μακριά από εσωστρέφειες, εσωκομματικούς ανταγωνισμούς, και «πακεταρίσματα».
Ο τόπος έχει ανάγκη από καθαρό λόγο και η υπεύθυνη στάση απέναντι σ’ αυτή την απαίτηση των Δωδεκανησίων είναι ο σίγουρος δρόμος για να πετύχουμε την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Πρωτιά που από την επομένη των εκλογών, μας δεσμεύει να δουλέψουμε συλλογικά και αποτελεσματικά για να ανεβάσουμε τα Δωδεκάνησα ψηλότερα.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Βαληνάκης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κάλυμνο, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007 στις 18:00 μ.μ. Στη συνέχεια ο κ. Βαληνάκης θα μεταβεί στους Λειψούς για τη γιορτή της Μεγαλόχαρης Παναγιάς του Χάρου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ. ΒΑΛΗΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
«Είμαι βέβαιος ότι με τις προσπάθειες που γίνονται θα επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τα Δωδεκάνησα. Γι’αυτό άλλωστε και βασιζόμαστε στους πολίτες, ώστε να πάρουμε μία δυνατή νέα λαϊκή εντολή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό το πρόγραμμα ακολουθούμε, με αυτό προσερχόμαστε στις εκλογές: αποτελεσματικότητα και χειροπιαστό έργο το οποίο βλέπουν οι πολίτες. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί, ώστε να μπορέσουν τα Δωδεκάνησα να διασφαλίσουν αυτά που τους αξίζουν, αυτά που δικαιούνται», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Βαληνάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο κατά την οποία συζήτησαν τις δράσεις της Περιφέρειας και την πορεία του κυβερνητικού έργου στα Δωδεκάνησα.
«Με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινο είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση, συμπλήρωσε ο κ. Βαληνάκης, κατά την διάρκεια της οποίας καλύψαμε το σύνολο του κυβερνητικού έργου και όλες τις κυβερνητικές δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Είναι ένα έργο που καλύπτει τα κενά του παρελθόντος και αλλάζει την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας. Είναι ένα έργο συλλογικό, πλούσιο, ένα έργο που αφορά στην προοπτική της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην περιφέρειά μας. Συζητήσαμε επίσης και τις εντάξεις τεσσάρων νέων έργων, στο Δήμο Ροδίων και στο Δήμο Πεταλούδων καθώς και μια σειρά από άλλες κυβερνητικές δράσεις.»
Συμπληρώνοντας ο κ. Βαληνάκης επεσήμανε ότι «με υπευθυνότητα και σοβαρότητα εργαζόμαστε, με εντυπωσιακά αυξημένους ρυθμούς απορροφητικότητας, ώστε όλοι οι πόροι από το Γ’ ΚΠΣ να απορροφηθούν και να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Συζητήσαμε επίσης την προοπτική του Δ’ ΚΠΣ το οποίο ξεκινάει. Είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή ένεση για τον τόπο και θα διασφαλίσει την εξέλιξη και συνέχιση του μεγάλου έργου που αναπτύσσεται στην περιοχή»
Ερωτώμενος για το αν θα επανεκλεγεί κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαληνάκης απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και θα διασφαλίσουμε με αυτή τη νίκη τη συνέχιση του προγράμματος, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να προχωρήσει ο τόπος μπροστά. Στόχος μας είναι αυτός που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός: πηγαίνουμε για μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και γι’αυτό πρέπει να εργαστούμε όλοι συλλογικά.»
Ο Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον κ. Βαληνάκη για τη συνάντηση, του ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα του και δήλωσε: «Τον θέλουμε συμπαραστάτη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, και αυτό το θεωρούμε δεδομένο».
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βαληνάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, τους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν στην εφαρμογή του των κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία ενόψει της υλοποίησης του Δ’ ΚΠΣ.
Αμέσως μετά ο κ. Βαληνάκης επισκέφθηκε το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και τα κεντρικά καταστήματα των άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων στην πόλη της Ρόδου, συνομιλώντας με στελέχη τους.