Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

Δελτία τύπου Επαρχείου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ « ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ»
Το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα εκτελέσει το πλωτό πολυιατρείο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Επαρχίας κατά τον μήνα Ιούλιο έχει ως εξής:
- Τρίτη 07/08/07 Διαφάνι
- Πέμπτη 9/08/07 Πηγάδια (διανυκτέρευση)
- Παρασκευή 10/08/07 Κάσο
Το ιατρικό προσωπικό θα αποτελείται από τις παρακάτω ειδικότητες:
Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Πνευμονολόγο, Ορθοπεδικό, Γυναικολόγο, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο, Χειρουργό, Παιδίατρο.
(Σημειώνεται ότι η Παιδίατρος θα συνοδεύσει την ιατρική ομάδα μόνο Δευτέρα και Τρίτη)
Παράλληλα εντός του πλοίου λειτουργεί μονάδα Ακτινολογικού και Βιοχημικού – Αιματολογικού.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. MΟΥTEN ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
Τα νησιά Κάρπαθος και Κάσος αποτελούν μία συστάδα νησιών στο Νότιο Αιγαίο με ξεχωριστή υποθαλάσσια όσο και φυσική ομορφιά.
Επί τούτου και με πρωτοβουλία του Επάρχου επισκέφτηκε την Επαρχία Καρπάθου – Κάσου 2 φορές διάσημος Γάλλος υδρογεωλόγος Mutιn.
Κατά την επίσκεψή του και με συνοδεία μηχανικών του Επαρχείου εξέτασε τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων πηγών των νησιών μας, θέμα που θα μας απασχολήσει αν όχι άμεσα στο εγγύς μέλλον. Στόχος μας είναι να γίνει η μελέτη και να ενταχθεί η χρηματοδότησή του προγράμματος αυτού στο Δ’ ΚΠΣ
( ΕΣΠΑ), τεχνοτροπία αυτή εφαρμόζει ήδη με επιτυχία στη Νότια Γαλλία ( Menton Ventimiglia)
Το Επαρχείο θα καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή ζωτικής σημασίας έργου στο τεχνικό πρόγραμμα της Ν.Α. Δωδεκανήσου.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΣΟΥ
Συνεδρίασε την Τετάρτη το Επαρχιακό Συμβούλιο Καρπάθου-Κάσου με την παρουσία του Αντινομάρχη Δωδεκανήσου Στάθη Κουσουρνά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε λεπτομερής αναφορά από τον Αντινομάρχη στα τεχνικά έργα και στις μελέτες της Επαρχίας που έγιναν και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ακόμη τέθηκε υπόψη των μελών του Επαρχιακού Συμβουλίου ο προγραμματισμός που αφορά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για το 2007.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με μηχανικούς του Επαρχείου επισκέφθηκε το συνεργείο που εκτελεί το οδικό έργο Βάτσες – Πυλές ( παρακαμπτήριος) το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.
Το έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο περσινό πρόγραμμα της Ν.Α.Δ. / Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του κεντρικού οδικού άξονα Πυλές – Όθους – Βωλάδα ( εκτός οικισμών ) που και αυτός είναι ενταγμένος στο ίδιο πρόγραμμα.
Ο Αντινομάρχης Στάθης Κουσουρνάς μετά την επίσκεψή του στην Κάσο όπου επιθεώρησε τα έργα που έγιναν και κατασκευάζονται από τη Ν.Α.Δ και είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Κασίων Δημήτρη Ερωτόκριτο, μετέβη στην Κάρπαθο, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου και ενημέρωσε τα μέλη του για την πορεία των τεχνικών έργων της Επαρχίας.
Μετέβη επίσης, με τον Έπαρχο και τη νομαρχιακή σύμβουλο Μαρία Χριστοδούλου στις εκτελούμενες ανασκαφές για την ανέγερση της νέας πτέρυγας το Κ.Υ Καρπάθου και είχε συνεργασία με τους εκεί εργαζομένους.