Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2010

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αυγούστου 2010




Γιορτή της Σιτάκας


Την Κυριακή 25 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβανιτοχωρίου διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά την " Γιορτή της Σιτάκας" στην Κεντρική Πλατεία του χωριού. Χορηγοί της γιορτής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, το Επαρχείο Καρπάθου –Κάσου, ο Δήμος Κάσου και το τυροκομείο " Η Κάσος" Ιωάννη Κ.Βοναπάρτη.






Συζήτηση Ιατρικού Περιεχομένου στην Κάσο


Την Κυριακή 25 Ιουλίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και το Επαρχείο Καρπάθου Κάσου, διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Δήμο Κάσου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Κάσου στην αίθουσα του Αγίου Σπυρίδωνα, συζήτηση με τους παράγοντες υγείας του νησιού και το κοινό. Θέμα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Εισηγητές- Ομιλητές, οι Ιατροί Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ Δημήτριος Κρεμαστινός(Καρδιολογία Πανεπιστημίου Αθηνών),Σπυρίδων Μουλόπουλος(Θεραπευτική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών),Σωτήρης Ράπτης (Παθολογία Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών).

Βραδιά Αστρονομίας στην Κάσο



Την Δευτέρα 26 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κάσου, διοργάνωσε στο Κέντρο Νεότητας διάλεξη περί αστρονομίας με παράλληλη προβολή εικόνων από υπολογιστή. Εισηγητής, ο διακεκριμένος Καθηγητής -Ερευνητής Φυσικών Επιστημών Dr. Χρήστος Ξενάκης. Η ομιλία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους ακροατές.
Παιδικό Θέατρο


Την Τρίτη 27 Ιουλίου, Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κάσου διοργάνωσε παιδική θεατρική παράσταση στο Κέντρο Νεότητας του νησιού. Η θεατρική ομάδα" ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" ,παρουσίασε το παιδικό παραμύθι " Ο ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ", που διασκέδασε τους μικρούς θεατές. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο. Δημήτριο Νηκιταρίδη που προσέφερε μηχάνημα POP-CORN για την βραδιά ,και πραγματικά ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Γιορτή της Σιτάκας