Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Διοργάνωση με επιτυχία επιστημονικού Ιατρικού σεμιναρίου σε Κάρπαθο και Κάσο

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου το τριήμερο επιστημονικό Ιατρικό σεμινάριο στα νησιά Κάσο και Κάρπαθο

Συγκεκριμένα το διήμερο σεμινάριο που πρωτίστως απευθυνόταν στο Ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και στους γιατρούς της Καρπάθου που ασκούν ελεύθερα το επάγγελμά τους αλλά και στο κοινό που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Στην Κάρπαθο το παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα και την Κάσο 100.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν εισηγήσεις, που είχαν σχέση κυρίως με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μίλησαν διαπρεπείς καθηγητές Πανεπιστημίου, καταξιωμένοι επιστήμονες στους τομείς τους όπως οι Δημήτριος Κρεμαστινός, Σωτήρης Ράπτης, Σπύρος Μουλόπουλος, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Γ Πετρίκος, Ε. Ηλιοδρομήτης, Ι. Λεκάκης, Δ. Βλαχάκος και Γ. Θεοδωράκης.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων έγινε γνωστή μετά από πρόταση του καθηγητή Δ. Κρεμαστηνού και αποδοχή από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» της Αθήνας, της επιστημονικής υιοθεσίας των υγειονομικών μονάδων της επαρχίας Καρπάθου και Κάσου, από το γνωστό Νοσοκομείο . Μια πρόταση η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει τις παροχές υγείας στους κατοίκους στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή όπως αυτή της Επαρχίας Καρπάθου – Κάσου.