Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Από το Παρίσι στην Κάσο, το όνομα Μαστρανδρέας παραμένει ενεργό στο βόλλεϋ



Οι απανταχού της γης Κασιώτες επιστρέφουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μεταξύ αυτών και η ευρύτερη οικογένεια του αρχιτέκτονα Νικόλα Μαστρανδρέα, που σύσσωμη και εφέτος ήρθε από τη Γαλλία στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου για να απολαύσει τη μοναδική γαλήνη και τις απίστευτες θάλασσες που προσφέρει η Κάσος.

Η 14χρονη Αθηνά Μαστρανδρέα και η 21χρονη ξαδέλφη της Θεοδώρα Μαστρανδρέα συνεχίζουν εφέτος στην Κάσο την οικογενειακή παράδοση της ενασχόλησης με το βόλλεϋ. Η Αθηνά και η Θεοδώρα, φιναλίστ πέρυσι, μετέχουν και εφέτος στο τουρνουά Beach Volley "Mike Mastrandreas Cup 2010", που διεξάγεται στη μνήμη του θείου τους Μιχάλη Μαστρανδρέα, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αλλά και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

"Τη λατρεύουμε την Κάσο", είπε γεμάτη ενθουσιασμό η Αθηνά, λίγο μετά τον πρώτο αγώνα της στο εφετεινό τουρνουά. Ο πατέρας της, Μισέλ Μαστρανδρέας, ήταν ο πρώτος αυτού του κλάδου της οικογενείας που ήρθε στην Κάσο, από το Παρίσι, τη δεκαετία του '70. Η Αθηνά και η Θεοδώρα είναι πιά η τρίτη γενειά αποδήμων Κασιωτών.

"Εμείς ερχόμαστε από εδώ από τότε που γεννηθήκαμε", πρόσθεσε η Θεοδώρα, που σε νεαρότερη ηλικία έχει παίξει βόλλεϋ σε ομάδα στο Παρίσι. "Εδώ είναι ο τόπος της καταγωγής μας και αγαπάμε την Κάσο πολύ. Όλοι μας ξέρουν εδώ κι εμείς τους ξέρουμε όλους".

"Τώρα, θέλουμε να δείξουμε την Κάσο στα παιδιά μας", κατέληξε με υπερηφάνεια για το νησί της η Θεοδώρα.

Το "Mike Mastrandreas Cup" 2010 συνεχίζεται στην παραλία της Κοφτερής μέχρι τις 18 Αυγούστου, ημέρα των τελικών ανδρών και γυναικών και της τελετής απονομών. Συνολικά λαμβάνουν μέρος 32 ομάδες ανδρών και εννέα γυναικών.

Περισσότερες ειδήσεις, αποτελέσματα, πρόγραμμα και φωτογραφίες στο www.mykassοs.gr/beachvolley.


Πηγή:  Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης-τμήμα Beach Volley
http://www.beachvolleyball.gr/