Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

10 Ιανουαρίου 2007- 10 Ιανουαρίου 2011: 4 χρόνια ''ΝΕΑ ΚΑΣΟΣ''

''Τέσσερα χρόνια πέρασαν,κάησε και φαντάσου
χίλιες είδησεις βάλαμε,στο μπλόγκ αυτό της Κάσου!!!!!
'
''




Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι

         Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια ,από τότε που άρχισαμε αύτην την προσπάθεια της ''Νέας Κάσου''.Προπομπός υπήρξε το ομώνυμο εφημεριδάκι που εκδίδαμε,μαθητές γυμνασίου τότε,μαζί με τους Μανώλη και Ποθητή Γ. Κακομανώλη ,Ηλία και Φούλα Κ. Τσουκαλά. Κυκλοφόρησε για περισσότερο από ένα χρόνο πάνω στη Κάσο,είχε αποσπάσει αρκετά θετικά σχόλια και είχε καταπιαστεί μέ άρκετα θέματα που απασχολούσαν το νησί μας,όπως τα αντιλαμβανόμασταν τότε σε ηλικία 14 χρονών.
          Οι εποχές άλλαξαν,στη ζωή μας μπήκε η τεχνολογία,το ίντερνετ και όλα τα παρελκώμενα που δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αμέτοχους. Στην αρχή η ''ΝΕΑ ΚΑΣΟΣ'' ξεκίνησε απλά για να περάσει η ώρα μας δημιουργικά μέσα στη ''Ζούγκλα'' που ονομάζεται ΑΘΗΝΑ όντας φοιτητές,και αργότερα αφού είδαμε ότι η προσπάθεια είχε ανταπόκριση και απήχηση,σχεδιάστηκε από την αρχή και από εμάς αποκλειστικά(,χωρίς να έχουμε την παραμικρή εμπειρία από σχεδίαση ιστοσελίδων) για να είναι πιο εύχρηστη .Χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση (διαφημίσεις κτλ.) ,χώρις τη συνδρομή συμπατριώτων που παρόλο τους το ζητήθηκε δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να αρθρογραφούν (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) πορευθήκαμε αυτά τα τέσσαρα χρόνια.
Καθημερινά,επισκεπτόμασταν εκατοντάδες ιστοσελίδες,με σκοπό να βρούμε ειδήσεις που να περιέχουν την λέξη ΚΑΣΟΣ,και αφού στο τέλος του κάθε δημοσιέυματος αναφερόμασταν στην ΠΗΓΗ από όπου το αντλούσαμε,το αναρτούσαμε.
          Σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνωρίζουμε ότι έγιναν λάθη,δημοσιεύθηκαν κάποια άρθρα που δεν είχαν διασταυρωθεί από πρίν,και κάποια άλλα που προκάλεσαν κόντρες και έχθρες (βλ. Εκλογικά άρθρα) και γι αυτό ζητάμε συγγνώμη ,αλλά από την άλλη πρέπει να μας αναγνωρίσετε το ελαφρυντικό του ότι δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι.Τα λάθη αυτά σε καμία μα σε καμία περίπτωση δεν ήτανε εσκεμμένα,άλλα μάλλον αποτέλεσμα της νεανικής μας τρέλας και παλαράγρας!!!!!
Απλά αγαπάμε τον τόπο μας,θέλουμε να τον βλέπουμε να αναπτύσσετε ,να προοδεύει και γι αυτό πρέπει να ενημερώνονται ΟΛΟΙ οι συμπατριώτες όπου και αν βρίσκονται.
        Και το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ή ανταπόκριση που δείχνετε με την καθημερινή σας ενημέρωση από την ''ΝΕΑ ΚΑΣΟ''.Μέσα σε 4 χρόνια ,καταγράφηκαν περισσότερες από 175.000 επισκέψεις από 30000 σχεδόν μοναδικούς επισκέπτες.ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!
          

           Χαίρομαστε και συγκινούμαστε ταυτόχρονα,όταν ακούμε τα επαινετικά σας σχόλια για την προσπάθεια αυτή, και όταν σε μεταξύ σας συζητήσεις σας αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι αυτό ''Το διάβασα στη ''ΝΕΑ ΚΑΣΟ''.

 
           Χαίρομαστε από την μία όταν διάφορα έντυπα,αλλά και ειδικότερα, τα δικά μας τα Κασιώτικα ''Ο ΚΑΣΙΩΤΗΣ'' και ο ''ΚΑΣΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ'',αντλούν θέματα από την ''ΝΕΑ ΚΑΣΟ''.

       

      Η προσπάθεια θα συνεχιστεί,πάρα τις δυσκολίες,για να ενημερώνεται οποιοσδήποτε συμπατριώτης όπου και αν βρίσκεται,σε όποιο σημείο της γής!Κάνουμε κάλεσμα σε όποιους συμπατριώτες και φίλους του νησιού μας ενδιαφέρονται,να στείλουν τα άρθρα τους,τις προτάσεις,τις ιδέες τους,ακόμα και τις μαντινάδες τους,και εμείς θα τις δημοσιέυσουμε,αρκεί να μην θίγουν πρόσωπα και καταστάσεις

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ μαζί και το καθ' ένα και τη κάθε μία σας  ξεχωριστά  για την ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνετε!

Με πατριωτικούς και φιλικούς χαιρετισμούς
Νικήτας Δ. Καμπούρης
Κάσος 10/01/2011