Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Έλευση λειψάνου Αγίας Μαρίνης

Φώτο: www.mykassos.gr
Στις αρχές της περασμένης εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος παρέδωσε τεμάχιο ιερού λειψάνου εκ της αφθάρτου δεξιάς χειρός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον πανοσιολογιώτατο προϊστάμενο του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Καλλιθέας πατέρα Νικόλαο Κλάδη με προορισμό τον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Κάσου του οποίου κτήμα θα αποτελεί εις τους αιώνας, προς ευλογία και αγιασμό όλων των Κασιωτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος παραχώρησε ευγενώς το τμήμα του λειψάνου από το δεξί χέρι της Αγίας Μαρίνης, το οποίο φυλάσσεται εν αφθαρσία στην Μητρόπολη Σερρών, στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Κάσου. Το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε εντός λειψανοθήκης η οποία κατασκευάστηκε με τις ευγενείς χορηγίες πιστών χριστιανών εξ Αθηνών.

Την Πέμπτη 13-1-2011 μέσα κλίμα κατάνυξης και συναισθηματικής φόρτισης, τελέστηκε ιερά παράκληση προς τιμή της Αγίας Μαρίνης παρουσία πλήθους Κασίων εκ της παροικίας των Αθηνών.

Την Κυριακή 16-1-2011 τελέστηκε πανηγυρική Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτου Μύρων και Λυκίας κ.κ. Χρυσοστόμου και παρισταμένου του εξοχοτάτου Δημάρχου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου Ασκούνη.

Το ιερό λείψανο είχε τεθεί σε όλη την διάρκεια της Θ.Λειτουργία είς προσκύνηση των πιστών.

Εν συνεχεία παρατέθηκε πρωινό με Κασιώτικα εδέσματα.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου μέχρι την ημέρα αναχωρήσεως του για την Κάσο και τον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες σε παρουσίαση από εδώ