Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με τις ελλείψεις στον τομέα υγείας στο νησί της Κάσου

Στην ελληνική βουλή,μέσω ερώτησης του βουλευτη του ΛΑ.Ο.Σ. Βαίτση Αποστολάτου προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο,έφτασε η πρωτοβουλία του Π.Ε.Σ. Νεολαίας Κάσου για τη δωρέα του απινιδωτη προς το Ιατρείο μας!

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τις ελλείψεις στον τομέα υγείας στο νησί της Κάσου, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις ελλείψεις στον τομέα υγείας στο νησί της Κάσου»

Η Κάσος αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ δύσης και ανατολής, μεταξύ βορρά και νότου, καθώς είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο. Παρ’ όλ’ αυτά, ένας γιατρός και ένα αγροτικό ιατρείο φαίνεται να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Νεολαίας Κάσου να έχει αναλάβει να λύνει τα διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί στον τομέα της υγείας. Για παράδειγμα, όταν πρόσφατα χάλασε ο απινιδωτής και δεν ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αντικατάστασή του, ο ανωτέρω Σύλλογος ανέλαβε την επισκευή του. Τα μέλη του ίδιου Συλλόγου εκτελούν και χρέη οδηγού ασθενοφόρου, δεδομένου ότι αυτός δεν υπάρχει.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί;
Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εφαρμογή του προγράμματος τηλεϊατρικής στα νησιά και πότε θα εφαρμοστεί και στην Κάσο;