Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Επέμβαση εισαγγελέα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα

Τα κενά εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων


 για το εν λόγω θέμα έφεραν την παρέμβαση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δημοκρατική», ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην Πταισματοδίκη Ρόδου, η οποία και καλείται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης του υπουργείου Παιδείας. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν κενά βασικών ειδικοτήτων σε γυμνάσια και λύκεια των νησιών Καστελόριζο, Χάλκη, Κάσο, Λειψοί, Αγαθονήσι. Στα εν λόγω νησιά λειτουργούν 5 γυμνάσια με τα τέσσερα εξ αυτών να έχουν και λυκειακές τάξεις. 

Γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό ότι ιδίως οι μαθητές των λυκειακών τάξεων ενώ έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά σε αντίθεση με άλλους μαθητές δημόσιων σχολείων ανά την Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχολεία των ακριτικών αυτών νησιών μένουν χωρίς καθηγητές, αφού και το προηγούμενο έτος υπήρξε καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα σχολεία αυτά με αποτέλεσμα οι μαθητές στο γυμνάσιο Καστελόριζου να κλείσουν το σχολείο τους για να πιέσουν για την αποστολή εκπαιδευτικών. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσων στην εφημερίδα «Δημοκρατική» τα κενά δεν περιορίζονται μόνο στα νησιά που προαναφέρθηκαν αλλά παρατηρούνται ελλείψεις σε Νίσυρο, Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια, Λέρο, Κω. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι γονείς είναι σε απόγνωση και πολλοί εξ αυτών σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα νησιά τους για να καταφέρουν τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν το λύκειο χωρίς προβλήματα.