Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Olympic Air από την AEGEAN

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την AEGEAN και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean.
Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε 72 εκατ. ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ κατά την υπογραφή του Προσυμφώνου την 22/10/2012 και έχει συμφωνηθεί το υπόλοιπο τίμημα να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε χθες κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της AEGEAN, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Διοίκησης της εταιρείας.
Η εξαγορά της Olympic Air, αναφέρει στην ανακοίνωση, φέρνει μια σειρά πλεονεκτημάτων στο επιβατικό κοινό και δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Μόλις πρόσφατα η AEGEAN ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών που εστιάζουν σε αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές του δικτύου των άγονων γραμμών της χώρας.
Το σύνολο των ωφελειών που προκύπτουν, καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της AEGEAN μετά την εξαγορά, θα παρουσιαστούν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η εταιρεία στις 31 Οκτωβρίου 2013.
Προσφορές για άγονες γραμμές και πτήσεις εξωτερικού
Φθηνά εισιτήρια και προσφορές για όσους ταξιδεύουν προς το εξωτερικό παρουσίασε χθες η Aegean σε εκπροσώπους φορέων από τα 15 νησιά της αεροπορικής άγονης γραμμής που εξυπηρετεί η Olympic Air.
Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στον κατευνασμό των κατοίκων των ακριτικών νησιών που ανησυχούν για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων και διακοπή των δρομολογίων λόγω της συγχώνευσης των δύο εταιρειών.
Οι αεροπορικές άγονες γραμμές ανέρχονται σε 24, από τις οποίες 15 έχουν αφετηρία την Αθήνα, 6 τη Θεσσαλονίκη και 4 τη Ρόδο.
Από αυτές εξυπηρετούνται από την Olympic Air οι πτήσεις από Αθήνα προς Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο και Κάλυμνο, καθώς και οι γραμμές Ρόδος – Κως – Λέρος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια, Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία και Ρόδος – Καστελόριζο.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική, που θα ισχύσει από την 1η Δεκεμβρίου, προβλέπει:
* Χαμηλό ναύλο, 39 ευρώ για τα 12 νησιά της άγονης γραμμής, με την προϋπόθεση προαγοράς και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος αεροδρομίου.
* Ειδικές προσφορές για όσους ταξιδεύουν από νησί της άγονης γραμμής και συνεχίζουν προς το εξωτερικό την ίδια ημέρα και με την ίδια εταιρεία. Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο το εσωτερικό σκέλος θα είναι δωρεάν και από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο θα κοστίζει 20 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η διαδρομή Καστελόριζο – Αθήνα – Παρίσι θα κοστίζει 100-140 ευρώ.
* Αύξηση των διαθέσιμων θέσεων κατά 15%-35% από τον Ιούλιο ώς τον Σεπτέμβριο για πτήσεις προς Νάξο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθο, Σκιάθο, Κάρπαθο και Κύθηρα.

Πηγη : www.proodos.gr