Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Πρόσκληση

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σε ένα μαγικό ταξίδι.

Τα Σπόα και η Κάρπαθος στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ρόδου.

Την αρμύρα της θάλασσας και τα καμώματα του θησαυρού, που κρύβει στα σπλάχνα της, φέρνει στις οθόνες του Ecofilms 2007 «Το θεριό του Μάρτη» .

Το σαραντάλεπτο ντοκιμαντέρ των συναδέλφων Μανώλη Δημελλά και Φίλιππου Αλαβέρα, φιλοδοξεί να ταξιδέψει το κοινό της πόλης σε μια απολαυστική διαδρομή στην παράδοση και τη λαογραφία, μέσα από μια θαλασσινή πορεία με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και τον αγώνα του για επιβίωση.

Το «θεριό του Μάρτη» , το ντοκιμαντέρ των Μανώλη Δημελλά και Φίλιππου Αλαβέρα σε σενάριο Ηλία Βασιλαρά και παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου “η εφταμπατούσα” Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου.

Μετά την πρώτη προβολή στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία Ελληνικό Πανόραμα. Τώρα μεταφέρεται στην κινηματογραφική αίθουσα στην Ρόδο, την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 22:15. Συμμετέχει στο φεστιβάλ στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μεσαίου μήκους.



Λίγα λόγια για το ..θεριό...

Κάθε Μάρτιο στην θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου φτάνει σε κοπάδια για να γεννήσει το ψαράκι με την κοινή ονομασία Μένουλα.

Η καθημερινότητα αλλάζει στο νησί και ιδιαίτερα στο ορεινό χωριό Σπόα που θέλει να έχει την φήμη των καλύτερων ψαράδων της Μένουλας.

Τα ψέμματα και η αλήθειες μας μπερδεύονται στον χρόνο, μα ο χώρος είναι ο ίδιος , εκεί που παιδιά περιμέναμε να βρεθεί το ψάρι, να παστωθεί κι έπειτα να πουληθεί.

Μεγαλώσαμε με κοινές αναφορές , με μνήμες που μας συνδέουν πιο δυνατά και από δεσμούς αίματος , γλεντήσαμε για τα ίδια γλυκά μάτια , κλάψαμε αποχαιρετώντας αγαπημένους φίλους και τραγουδάμε ακόμα μαντινάδες για το θεριό του Μάρτη...

..... Ετούτο το παλιόψαρο, το παστωμένο αλάτι
Αμα το (δ)είς και δε το φάς ,πομένει σου στο μάτι .....

Συντελεστές

Σενάριο :Ηλίας Βασιλαράς
Κείμενα : Νατάσσα Φραγκούλη
Φωτογραφία : Πάρης Κεφάκης Φίλιππος Αλαβέρας Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Γιώργος Καρδάσης
Μουσική :Μ. Τσαμπουνιέρης, Π. Χαροκόπος ,Α. Ζωγραφίδης ,Γ. Πρεάρης ,Β. Χαλκιάς, Μ. Ζωγραφίδης.
Σκηνοθεσία : Μανώλης Δημελλάς Φίλιππος Αλαβέρας
Παραγωγή: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος
" Η εφταμπατούσα " Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου.

Επικοινωνία

Μανώλης Δημελλάς 6977010457 dimellam@megatv.com
Φίλιππος Αλαβέρας 6973008542 falaveras@lycos.com
Γιάννης Κρητικός 6972975164.