Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Δελτίo τύπου Ιωάννη Βαληνάκη

Σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου 2007, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, στις 20.00, θα παρευρεθεί στην Επίσημη Τελετή Έναρξης των Αγώνων Natwest Island Games XII, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2007, στις 10.30, ο κ. Βαληνάκης, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Μεγάλης Ροτόντας στις Ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας που θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πετραλιά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Καστελλόριζο όπου θα συναντήσει στις 18.30 τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Πανηγύρη και το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του Φορείς της Δωδεκανήσου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ

«Αισθάνομαι απλώς ένας στρατιώτης στην προσπάθεια να προχωρήσουμε τη χώρα πιο μπροστά, ένας στρατιώτης στην προσπάθεια να ανεβάσουμε τα Δωδεκάνησα ψηλότερα». Με αυτά τα λόγια ανταποκρίθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, στην ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στην Κάρπαθο, την οποία επισκέφθηκε χθες, προκειμένου να συνεχίσει την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για τη διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου.
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Βαληνάκης με τον Δήμαρχο της Καρπάθου, κ. Μιχάλη Ιωαννίδη, και το Δημοτικό Συμβούλιο, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της περιφέρειας, αναφερόμενος στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα για την Κάρπαθο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε: «Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί ήδη την τελευταία τριετία στο Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ενώ την ίδια περίοδο έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου) έργα περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέσω άλλων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την υλοποίηση έργων στην Κάρπαθο που ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ».
Ο Δήμαρχος, κ. Ιωαννίδης, με τη σειρά του επιβεβαίωσε τις προσπάθειες αυτές, μιλώντας για μία δυναμική πορεία ανάπτυξης της Καρπάθου, στηριγμένη σε μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται με στόχο την ανάπτυξη της Καρπάθου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Μεταξύ άλλων, το φράγμα Σχοινά, ο Χ.Υ.Τ.Α., η επέκταση του Αστικού Κέντρου Υγείας, η βελτίωση της επαρχιακής οδού Σπόα-Ολυμπος, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, το αλιευτικό καταφύγιο στο Φοινίκι.
Ο κ. Βαληνάκης συναντήθηκε, επίσης, με τους παραγωγικούς φορείς της Καρπάθου, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις προοπτικές ανάπτυξης και τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, ως βασικού άξονα ανάπτυξης του νησιού, κυριάρχησε στις τοποθετήσεις. Ως προς τα προβλήματα που τους απασχολούν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τους διαβεβαίωσε ότι από τη δική του πλευρά θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε λογικό και δίκαιο αίτημά τους.