Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Θετικές εξελίξεις για το λιμάνι

Aναδείχθηκε μειοδότης για την κατασκευή του λιμανιού της Κάσου, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΕΧΩΔΕ.Στον διαγωνισμό, συμμετείχαν 13 εταιρείες και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΑΤΟΜΟΝ με ποσοστό έκπτωσης 43,5%. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.500.000 ευρώ.Για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε την ικανοποίησή του με ανακοίνωση ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, επισημαίνοντας συγκεκριμένα τα εξής:
"Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής δρομολογείται η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικότατου έργου υποδομής για το νησί της Κάσου, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Κασιωτών αλλά και δέσμευση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή."

Πηγή:Εφ. Η Ροδιακή

Δηλώσεις του Υπουργού Αιγαίου κ. Α.Παυλίδη για το λιμάνι

Ο Υπουργός Α. Παυλίδης εδήλωσε τα παρακάτω μετά τη σημερινή δημοπράτηση του λιμενικού έργου της Κάσου:
«Επιτέλους μετά 20 και πλέον χρόνια το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα! Η Κάσος θα αποκτήσει το λιμάνι που όλοι οι Κασιώτες περιμένουν καρτερικά πολλά χρόνια!
Η ανάδειξη μειοδότου στο σημερινό διαγωνισμό αποτελεί ορόσημο μεταξύ της προπαρασκευαστικής φάσης του έργου και της εκτελέσεως του.
Το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ενεργό ανάμειξη στην όλη υπόθεση από την ημέρα των Θεοφανίων του 2005 που ο Πρωθυπουργός από την Κάρπαθο ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 15 εκ. €.

Για το λόγο αυτό συγχαίρω και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Νοτίας Δωδεκανήσου καθώς και του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε τα οποία με εντυπωσιακή συνεργασία ξεπέρασαν γραφειοκρατικές, νομικές και τεχνικές δυσκολίες.

Ο Α. Παυλίδης ετόνισε συνεπείς προς την τακτική «κλείνουμε παλιές πληγές» προσφέρουμε στους Κασιώτες ότι υποσχεθήκαμε: το λιμάνι έργο ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε., τον νέο Αεροσταθμό έργο Πολιτικής Αεροπορίας και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Πολυδύναμου Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου καθώς και της ανάπλασης της ακτής από το Φρυ μέχρι τον Εμπορειό! και έπεται συνέχεια…»