Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Δελτίο τύπου Ιωάννη Βαληνάκη υφυπουργου Εξωτερικών (υποψήφιου Βουλευτή Δωδεκανήσου)


<<Ο πολιτικός πρέπει να διακρίνεται για την αμεσότητα και την ειλικρίνειά του. Αυτό είναι που χρειάζεται η σημερινή πολιτική, αυτό είναι που χρειάζεται η ανανέωση στη σημερινή πολιτική ζωή, και αυτό είναι που δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία»
Με αυτά τα λόγια και με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση , χαιρέτισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης τους Δωδεκανήσιους της Αθήνας και του Πειραιά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και γέμισαν ασφυκτικά χθες βράδυ την αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βαληνάκης είχε την ευκαιρία σ’ ένα χαλαρό και φιλικό κλίμα, να συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο με όλους τους παρευρισκόμενους ενώ στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του δεν παρέλειψε να εκμυστηρευτεί στους συμπατριώτες του, το πώς βρέθηκε στον στίβο της πολιτικής. « Όπως ερχόμουν εδώ αναλογιζόμουν πώς όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα από τον σημερινό Πρωθυπουργό και τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή. Μόλις είχα βγάλει ένα βιβλίο στο πανεπιστήμιο για την εξωτερική πολιτική με σημαδιακό τίτλο «Με Όραμα και Πρόγραμμα». Πήρα λοιπόν ένα τηλεφώνημα και μου ζήτησε τότε να συνεισφέρω ενεργά στον αγώνα τον δικό του και της Νέας Δημοκρατίας. Και να που μετά από μερικά χρόνια βρίσκομαι σήμερα υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα».
Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του κ. Βαληνάκης υπογράμμισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ανανέωση της πολιτικής να γίνεται με πράξεις και όχι με λόγια» και πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες που έχουν τα Δωδεκάνησα, τις προοπτικές τους, τον δυναμισμό των Δωδεκανησίων, τις ομορφιές του τόπου μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε ταυτόχρονα τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα χρονίζοντα προβλήματα, τα προβλήματα που τόσο καιρό δεν έχουν βρει λύση. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να βρεθούν λύσεις και το λέω αυτό με την ιδιαίτερη εμπειρία που έχει ένας άνθρωπος όπως εγώ, που ταξιδεύει πάρα πολύ στο εξωτερικό, που βλέπει άλλους τόπους να προχωράνε, να προοδεύουν, να κάνουν άλματα, όταν εμείς κάναμε απλά βήματα και πηγαίναμε σημειωτόν».
Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τους συμπατριώτες του να συγκρατήσουν δυο πράγματα, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Το πρώτο είναι ότι το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για μένα να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές στα Δωδεκάνησα και να διεκδικήσω την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Δωδεκανήσου. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι στην πολιτική για να πάρει κανείς αυτές τις αποφάσεις πρέπει να έχει ισχυρό κίνητρο και στην καριέρα μου την πανεπιστημιακή όλα αυτά τα χρόνια και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ήμουν σύμβουλος στον Κάρολο Παπούλια, και στη συνέχεια ως σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, είχα τις ευκαιρίες για αποδοχή και αναγνώριση. Αλλά πιστεύω ότι αυτό το οποίο αισθάνεται κανείς με την αγάπη του κόσμου, το συναίσθημα της επαφής με τον κόσμο, είναι κάτι μοναδικό. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται στη σημερινή πολιτική γιατί είναι αυτό που πιστεύω ότι καταξιώνει τον πολιτικό. Τον καταξιώνει πάνω από όλα η προσφορά του στον τόπο του. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να συγκρατήσετε.
Το δεύτερο είναι ότι στις επόμενες εκλογές ζητώ την ψήφο σας και τη στήριξή σας. Αλλά όχι απλά μόνο αυτό. Αυτό που ζητώ κυρίως είναι να μοιραστούμε ένα όραμα ευημερίας, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για τα Δωδεκάνησα. Ένα όραμα που θα φέρει τα Δωδεκάνησα ψηλότερα, θα φέρει τα Δωδεκάνησα μπροστά εκεί που τους αξίζει, στα Δωδεκάνησα του 21ου αιώνα που όλοι μαζί θα φτιάξουμε».