Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σύσκεψη για το λιμενικό έργο

Στις 1/09/2009 ελάβαμε πρόσκληση από το ΥΕΝΑΝΠ όπως παρευρεθούμε σε σύσκεψη με θέμα το υπό εκτέλεση έργο στο λιμάνι Κάσου , στις 3/9/2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Ο Δήμος την ίδια ημέρα 1/9/09, έκανε σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα από Πλοιάρχους εν ενεργεία και Συνταξιούχους , όπου έγινε ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την καταγγελίες για την πορεία και εκτέλεση του προσήνεμου Μόλου.

Οι Πλοίαρχοι συνέταξαν ομόφωνα ανοικτή επιστολή ότι συμφωνούν για την ορθότητα κατασκευής του έργου και ότι με την αποπεράτωση του θα είναι ένα άνετο και ασφαλές Λιμάνι για κάθε είδους πλοία, την ανοικτή επιστολή συνυπέγραψαν 40 Πλοίαρχοι .

Στις 3/9/09 παρευρέθη εις Αθήνα επιτροπή του Δήμου από τον κ. Δ.Ερωτόκριτο Δήμαρχο Κάσου, τον κ.Α. Χατζηπετρο Πρόεδρο του Δ.Σ και Πλοίαρχο Ε.Ν, και την κα. Ευαγγελία Δημητρίου Δημοτική Σύμβουλο .

Στην Σύσκεψη επίσης παρευρέθησαν,

  1. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου
  2. Ο Υπεύθυνος Ναύαρχος Λ.Σ από Γενική Γραμματεία Λιμένος & Λιμενικής Πολίτικης & Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών .
  3. ΥΠΕΧΩΔΕ Διεύθυνση Λιμενικών έργων - αεροδρομίων .
  4. Ένωση Επιχειρήσεων ακτοπλοΐας
  5. Αντιπρόσωπος ΠΕΠΕΝ
  6. Αντιπρόσωπος ΑΝΕΚ.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε από όλες τις πλευρές η πορεία του λιμενικού έργου και αποφασίστηκε η συνέχιση του σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, βάζοντας τέλος στις διάφορες καταγγελίες, και τέλος θέλω να ευχαριστήσωμεν τους (40) σαράντα συνταξιούχους και εν ενεργεία Πλοιάρχους οι οποίοι με τις υπογραφές τους την 1η Σεπτ. υπεστήριξαν την ορθότητα της υπάρχουσας μελέτης για την συνέχιση και ολοκλήρωση του λιμενικού έργου.

Εκ του Δήμου Κάσου