Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημέρωση για την νέα γρίπη από το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου , Μιχάλη Ερωτόκριτου για τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας γρίπης Η1Ν1(Γρίπη των Χοίρων) και συγκεκριμένα την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της Επαρχίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την νέα γρίπη και τον σωστό τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων. Μερικά από αυτά ήταν: η εκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος, η κινητοποίηση υπηρεσιών υγείας (α΄ βαθμια και β΄θμια), η υγειονομική περίθαλψη και απομόνωση κρουσμάτων, ο προληπτικός εμβολιασμός, τα ατομικά μέσα προστασίας , οι απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων, κινητοποίηση Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, και γενικά την σύνταξη σχεδίου για την αντιμετώπιση του νέου κινδύνου σε επίπεδο Επαρχίας.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου , Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος, από το Δημοτικό Σχολείο Πυλών, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας , Ανδρέας Διακίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υγιεινής του Επαρχείου, Νικόλαος Σπανός, Σταυρούλα Χατζηνικολάου, κτηνίατρος Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου και η Πολυξένη Μαργαρίτη, υπάλληλος του Τμήματος Υγιεινής του Επαρχείου.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των Νηπιαγωγείων ,Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων και Λυκείων της Καρπάθου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού.