Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Παρέμβαση Hellas Jet για τις άγονες γραμμές

Την πρόθεση της Hellas Jet να καλύψει 12 προορισμούς που συμπεριλαμβάνονται στις άγονες γραμμές, μέχρι την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, χωρίς να λαμβάνει την αντίστοιχη επιδότηση από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει με επιστολή του προς το Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Λεονάρδο-Οδυσσέα Βλάμη και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Πέτρος Στάθης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την κατάθεση προσφοράς για την κάλυψη των αντίστοιχων προορισμών, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω της προκήρυξης εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, η Hellas Jet από την 1η Οκτωβρίου 2009 και μέχρι την επαναπροκήρυξη και κατακύρωση του νέου διαγωνισμού σε αερομεταφορέα, διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη τύπου FOKKER-50 της για την εξυπηρέτηση των γραμμών για τις οποίες κατέθεσε προσφορά.

Με τον τρόπο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον, η εταιρεία εγγυάται και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εκτέλεση του πτητικού έργου από και προς τους συγκεκριμένους προορισμούς, προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και να εξυπηρετηθεί το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

Οι προορισμοί που προτίθεται να καλύψει η εταιρεία με τα αεροσκάφη της είναι οι εξής:

1) Αθήνα-Αστυπάλαια,
2) Αθήνα-Ικαρία,
3) Αθήνα-Λέρος,
4) Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος,
5) Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία,
6) Αλεξανδρούπολη-Σητεία,
7) Άκτιο-Σητεία,
8) Αθήνα-Κύθηρα,
9) Αθήνα-Κάρπαθος,
10) Αθήνα-Σητεία,
11) Ρόδος-Κως-Λέρος-Αστυπάλαια και
12) Αθήνα-Κάλυμνος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Jet κ. Πέτρος Στάθης στην επιστολή του «Πεποίθησή μας είναι ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ανταποκριθεί σε αυτή την κοινωνική προσφορά της Hellas Jet, η οποία άλλωστε είναι σύμφωνη και με το γράμμα και με το πνεύμα των διατάξεων του νόμου».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ on line