Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Προβολή της Επαρχίας Καρπάθου-Κάσου από το ΣΚΑΙ TV

Μετά από συνεννόηση της Προέδρου Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχίας Δωδεκανήσου Δέσποινας Διακοσταυριανού με τον Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο, 5μελής ομάδας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ-Tv της ταξιδιωτικής εκπομπής `Γυρίσματα`` φιλοξενήθηκε από 5 μέχρι και 8 Σεπτεμβρίου στην Κάρπαθο, όπου και παρουσιάστηκαν τα βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τον μηνα Ιούνιο στην Κάρπαθο και στην Κάσο.
Παράλληλα η ομάδα αυτή καθοδηγούμενη από τα μέλη της επιτροπής Πολιτισμού του Επαρχείου Καρπάθου Κάσου , Σταύρου Σταυριανού (Κάρπαθος) και Γιάννη Πρεάρη (Όλυμπο) , τράβηξε νέα πλάνα που μαζί με τα παλιά, θα προβληθούν από την προαναφερόμενη εκπομπή στις 15/9,16/9,17/9 και 18/9. Σε αντάλλαγμα της φιλοξενίας αυτής θα προβληθεί η Επαρχία Καρπάθου – Κάσου μέσω της πανελλαδικής εμβέλειας τηλεόρασης , χωρίς κανέναν απολύτως διαφημιστικό κόστος.
- Συνεργείο της ΕΡΤ-Διεύθυνση εγκατάστασης αναμεταδοτών εγκατέστησαν τους αναμεταδότες ,που παραχωρήθηκαν στο Επαρχείο Καρπάθου –Κάσου από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 2 αναμεταδότες ένα για την ΕΡΑ Ρόδου που θα καλύπτει Κάρπαθο και Κάσο στους 98,4 FM ένας της ΕΡΑ 2 που θα καλύπτει τα ίδια νησιά στους 96,1 FM.

Όσον αφορά τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες όπως δήλωσε ο αρμόδιος προϊστάμενος Ηλίας Ανδρεαδάκης από την Αθήνα, τοποθετήθηκαν και έχουνε κάλυψη η Όλυμπος και η Αρκάσα με ΕΤ3, η Πυλές με ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3 και η ευρύτερη περιοχή του Αφιάρτη με ΕΤ3. Έγιναν ακόμα αλλαγές στους δορυφορικούς δέκτες των κρατικών καναλιών για καλύτερη λήψη σε Απέρι και Μεσοχώρι.
Με τοις ρεμβάσεις αυτές του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου μέσω της ΕΡΤ και του αρμόδιου Υπουργείου ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων της Καρπάθου.