Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κλείνουν τα φτερά της Ολυμπιακής και ανοίγουν της Olympic Air

olimpiaki3Στην ιστορία περνάει πλέον η δημόσια Ολυμπιακή, καθώς από την Τρίτη ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ιδιωτική Olympic Air. Οι επιβάτες που είχαν εκδώσει εισιτήρια με πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών μετά τις 29 Σεπτεμβρίου, μπορούν είτε να πετάξουν με άλλη αεροπορική εταιρεία, είτε να ζητήσουν να τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου τους. Πάντως, από το πτητικό πρόγραμμα της νέας εταιρείας απουσιάζουν επί του παρόντος 16 διεθνή και υπερατλαντικά δρομολόγια, που θα αρχίσουν να γίνονται σταδιακά σε συνεργασία με ξένες αεροπορικές εταιρείες.



Το φινάλε τους έγραψαν την Δευτέρα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές μετά από 35 χρόνια στα χέρια του δημοσίου.

Τελευταία πτήση και για 26 δρομολόγια εσωτερικού και 28 εξωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών αφού πλέον τη σκυτάλη παραλαμβάνει η ιδιωτική Olympic Air .

Η νέα Ολυμπιακή ανοίγει τα φτερα της προς 19 προορισμους εσωτερικού και 17 εξωτερικού .

Όπως είναι γνωστό η Olympic Air θα πραγματοποιεί πτήσεις στο εσωτερικό δίκτυο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, καθώς επίσης και στους προορισμούς των άγονων γραμμών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προς Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.

Σε ότι αφορά το δίκτυο του εξωτερικού, η εταιρία θα πετά προς Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ.

Επί του παρόντος και δεν υπάρχουν στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας 16 δρομολόγια που πραγματοποιούσε η Ολυμπιακή προς Γιοχάνεσμπουργκ, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Μάντσεστερ, Ντουμπαϊ ,Κουβέιτ, Μόσχα, Σμύρνη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Γενεύη, Κίεβο και Πράγα.

Η Olympic Air θα πραγματοποιεί αυτές τις πτήσεις σε συνεργασία μεγάλες ξένες αεροπορικές εταιρείες

Όπως ανακοινώθηκε οι επιβάτες της παλαιάς εταιρίας που διαθέτουν εισιτήριο για πτήσεις μετά την 29η Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετηθούν από άλλες αεροπορικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και της Olympic Air, βάσει συμφωνιών που έχουν ήδη συναφθεί και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των επιβατών. Όσοι δεν επιθυμούν να πετάξουν με άλλη εταιρία δικαιούνται πλήρη επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια δίνονται στο τηλέφωνο 210 9666666.

Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει στο Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας, ο καθιερωμένος αγιασμός και η τελετή έναρξης της Olympic Air, παρουσία της διοίκησης της νέας εταιρίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη επίσημη πτήση της νέας εταιρείας που θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ