Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ - Θρίαμβος στα Δωδεκάνησα

Aέρας νίκης πνέει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα. Η συγκρότηση του ισχυρού ψηφοδελτίου προκαλεί κλίμα αισιοδοξίας για θρίαμβο στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων βρίσκεται από προχθές τα μεσάνυκτα στα χέρια του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να αξιολογηθεί και να γίνει η επιλογή των επτά που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο.

Η επιλογή είναι αρκετά δύσκολη, καθώς ο γραμματέας και η επιτροπή θα πρέπει μέσα από μια πλειάδα στελεχών του κόμματος να βρουν τους καλύτερους, που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγαλειώδη νίκη, μεγαλύτερη και από αυτή των ευρωεκλογών, στις 4 Οκτώβρη. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα διαφοροποιεί από την πρόταση της επιτροπής.

Η πρόθεση του καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως υπουργού Υγείας Δημήτρη Κρεμαστινού να βοηθήσει, από οποιαδήποτε θέση κρίνει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι είναι χρήσιμος, για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία, προκάλεσε ευφορία στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα και προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία. Όπως είναι γνωστό, όταν είχε τεθεί ξανά υποψήφιος είχε καταλάβει την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά σε ψήφους από τον δεύτερο, χωρίς να κάνει ιδιαίτερο αγώνα.

Τώρα μαζί με τους δύο βουλευτές Γιώργο Νικητιάδη και Νίκο Ζωίδη, καθώς και με τους πολιτευτές Στάθη Κουσουρνά και Γιώργο Κασσάρα, αλλά και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φέρονται ότι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, Φώτη Χατζηδιάκο, Γιώργο Γιαννόπουλο, ή Γιάννη Παρασκευά, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν το ποσοστό του κόμματος πολύ περισσότερο από αυτό των ευρωεκλογών και θα διευρύνουν τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία που ήταν 17,95%.

Η «ΠΡΟΟΔΟΣ» είχε γράψει πριν κάποιες μέρες για ισχυρό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα μετέχουν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου, κάνοντας παράλληλα λόγο για όνομα έκπληξη. Για μια ακόμα φορά η «ΠΡΟΟΔΟΣ» επιβεβαιώνεται πανηγυρικά για τα δημοσιεύματά της. Στόχος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ είναι να κλείσουν το γρηγορότερο οι λίστες του Κινήματος, προκειμένου οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήδη βρίσκονται σε περιοδείες. Πιθανότατα, σήμερα Τρίτη να συνεδριάσει η επιτροπή και την επομένη το εθνικό συμβούλιο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λίστες και να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα.
Πηγή:εφ. Η ΠΡΟΟΔΟΣ