Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Δόθηκαν βραβεία σε μαθητές του Αιγαίου

Με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις καθώς και με τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια επιβραβεύθηκαν και φέτος οι μαθητές, αθλητές και σπουδαστές των νησιών του Αιγαίου που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους.
Την εκδήλωση όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε το Υπουργείο Αιγαίου με ένα διπλό μήνυμα, αφενός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τον αγώνα για γνώση σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που βιώνουν τα παιδιά των ακριτικών νησιών και αφετέρου ότι η μνήμη για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον κορμό της Ελλάδας πρέπει φέτος να ξαναζωντανέψει, όπως επισήμανε ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.
«Κάθε χρόνο στις 7 Μαρτίου εορτάζεται αυτή η επέτειος. Φέτος στη Ρόδο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι παρών στον εορτασμό των 60 χρόνων.

Η σημερινή εκδήλωση είναι προπομπός αυτής της εκδήλωσης» είπε ο κ. Παυλίδης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του κ. Παπούλια στην εκδήλωση.
«Σήμερα είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη μέρα για μένα.
Ξέρετε τη σημασία που αποδίδω στην ευημερία και την πρόοδο της άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας της περιφέρειας και ιδιαίτερα στους ακρίτες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν αρχίσει την απονομή των βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές, αθλητές και σπουδαστές.
«Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ για την πίστη στο μέλλον που μας δίνετε, σας ευχαριστώ για την ελπίδα που μας χαρίζετε. Συγχαίρω τους γονείς σας και τους δασκάλους σας» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας εκφράζοντας την ευχή «η αποφασιστικότητα και η επιμονή των διακριθέντων να τους βοηθήσουν να έχουν μια ολοκληρωμένη ζωή και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνεχή πρόοδο του Αιγαίου μας».Την χαρά της για την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, τιμά τις εκδηλώσεις για την Παιδεία, εξέφρασε και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια-και χάρη στα νέα μέσα-σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να αποκτήσετε στο σχολείο δεξιότητες που αποκτούσαμε στο σπίτι, είπε η κ. Γιαννάκου απευθυνόμενη στους νέους και επισήμανε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστά χωρίς συλλογική δράση. Όλοι μαζί και με τη Δημοκρατία - που έχει επίκεντρό της και τη διαφωνία- να προχωρήσουμε για το καλύτερο».
Πηγή: Εφ. "Η Ροδιακή"