Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007

Ξεκινά το πρόγραμμα νεανικού τουρισμού

Ξεκινά αυτές τις μέρες το πρόγραμμα νεανικού τουρισμού "Γνωρίζω τη χώρα μου", που έχει καταρτιστεί από τον ΕΟΤ και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το οποίο ισχύει για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2007, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παράτασής του. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι και νέες, ηλικίας 18 - 30 ετών, που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αφορά 3.000 άτομα, που πληρούν τις προδιαγραφές, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500.000 ευρώ, τα οποία καλύπτονται εξ ημισείας από τον ΕΟΤ και από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση Δελτίου Νεανικού Τουρισμού καλούνται να αποστείλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς αναφέροντας τον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και δυο εναλλακτικές επιλογές. Σημειώνεται ότι η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα αρχίσει άμεσα με την ανάρτηση της παρούσας στις ιστοσελίδες του Ε.Ο.Τ. και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Η Γ.Γ.Ν.Γ. ακολούθως θα συντάξει λίστες προτεραιότητας σύμφωνα με τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλλουν 50 ευρώ ως πόσο συμμετοχής τους στο Τουριστικό γραφείο, όπου και θα επιλέγουν την ημερομηνία της τριήμερης εκδρομής που θα συμμετέχουν και η οποία θα αναφέρεται ευκρινώς στο στέλεχος της απόδειξης.Τα δελτία θα χορηγούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ., που εδρεύουν στις αφετηρίες των εκδρομών, αφού προσκομισθούν εντός πέντε εργασίμων ημερών από την ημερομηνία καταβολής της ίδιας συμμετοχής στο ανάδοχο Τουριστικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο του νέου, φωτοαντίγραφο `Αδειας παραμονής για τους νομίμως κατοικούντες αλλοδαπούς στην Ελλάδα, απόδειξη καταβολής της ιδίας συμμετοχής του νέου στο ανάδοχο Τουριστικό Γραφείο).

Σε περίπτωση που ο οριστικά επιλεγείς δεν προσέλθει έγκαιρα στον τόπο αναχώρησης για το συγκεκριμένο ταξίδι ή για οποιοδήποτε λόγο δεν επιβιβαστεί, εκπίπτει το καταβληθέν ποσό των 50 ευρώ υπέρ του αναδόχου, χωρίς κανένα δικαίωμα διεκδίκησης του ποσού αυτού ή άλλης αποζημίωσης. Επισημαίνεται ακόμη ότι το «Δελτίο Νεανικού Τουρισμού» είναι αυστηρά προσωπικό και η δε χρήση του επιτρέπεται μόνο στο άτομο του οποίου τα στοιχεία αναγράφονται σ΄ αυτό. Τα δελτία συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Νεανικού Τουρισμού» θα είναι ονομαστικά και θα έχει μορφή πεντάπτυχου διαφορετικών αποχρώσεων.

Η διάρκεια των εκδρομών ορίζεται σε τρεις (3) ημέρες δύο(2) διανυκτερεύσεις, με αναχώρηση Παρασκευή μεσημέρι και επιστροφή Κυριακή το απόγευμα. Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδρομών περιλαμβάνει τα παρακάτω, με ευθύνη του ανάδοχου Τουριστικού Γραφείου:

• Ασφαλιστική ταξιδιωτική κάλυψη των νέων που συμμετέχουν στην εκδρομή. • Μεταφορά με Δ. Χ. τουριστικά λεωφορεία – τα οποία δεν θα υπερβαίνουν την δεκαετία από την ημερομηνία κατασκευής τους - από και προς τις αφετηρίες και τους τόπους των δραστηριοτήτων. • Διαμονή σε Ξενοδοχεία τριών αστέρων η έλλειψη αυτής της κατηγόριας σε κάποιο εκδρομικό προορισμό σε ξενοδοχεία δυο αστέρων η σε ενοικιαζόμενα δωμάτια / διαμερίσματα τριών κλειδιών νομίμως λειτουργούντα. • Πλήρη διατροφή ( πρωινό και δυο γεύματα) • Δραστηριότητες: α) φυσικές, όπως , rafting, ski, ορεινή πεζοπορία, επισκέψεις σε βιότοπους, σε χώρους φυσικού κάλλους κλπ. και β) πολιτιστικές, όπως επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σπήλαια, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους κλπ.