Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Σύσκεψη για τα έργα

Σύσκεψη στο υπουργείο Αιγαίου στην Αθήνα για τα έργα των 30 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να γίνουν στα μικρά νησιά του Αιγαίου, πρόκειται να γίνει την Δευτέρα, με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.
Στην σύσκεψη κλήθηκαν να πάρουν μέρος οι περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης Ιονίου και γενικοί γραμματείς των υπουργείων.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να καθοριστούν οι διαδικασίες για να γίνουν αυτά τα έργα, (σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων), δεδομένου ότι υπάρχουν πιεστικά χρονικά περιθώρια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ που είχε οριστεί αρχικά, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη με την εταιρεία του ΥΠΕΧΩΔΕ “Εγνατία ΑΕ” μπορεί να φθάσει μέχρι και 45 εκατομμύρια ευρώ όπως δήλωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαρ. Κόκκινος.Τα έργα πάντως θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2008 κι αυτό σημαίνει ότι ξεκινά αγώνας δρόμου για να απορροφηθούν οι πιστώσεις, αφού τα έργα αυτά θα είναι ενταγμένα στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Πηγή: Εφ. "Η Ροδιακή"