Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007

Ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης


Εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, για το γεγονός ότι κόπηκαν δεκάδες προτάσεις που αφορούσαν την ένταξη επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου σε προγράμματα επιδότησης, ζητά ο βουλευτής κ. Τάσος Καραμάριος.
Από 168 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα 36, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Καραμάριος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας να μάθει τους λόγους που κόπηκαν οι επιχειρήσεις αυτές.
Αναφέρει στην ερώτησή του τα εξής:
“Όπως είναι γνωστό, με βάση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
“Ανταγωνιστικότητα”, του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, πολλοί ενδιαφερόμενοι στο νομό Δωδεκανήσου, υπέβαλαν προτάσεις ένταξης επιχειρήσεών τους στα ειδικότερα προγράμματα - δράσεις των μέτρων 2.2.2 (εκσυγχρονισμός μικρών καταλυμάτων), 2.2.3. (προβολής - διαφήμισης τουριστικών επιχειρήσεων) και 3.2.2. (διάδοσης και καθιέρωσης της ελληνικής κουζίνας) και συγκεκριμένα 272 προτάσεις ένταξης, εκ των οποίων 168 αξιολογήθηκαν θετικά.
Όμως παρ’ ότι οι 168 προτάσεις ένταξης κρίθηκαν θετικές, τελικά στα παραπάνω προγράμματα - δράσεις, εντάχθηκαν μόνο 36, με αποτέλεσμα οι αποκλεισθέντες να διαμαρτύρονται έντονα αφού υπεβλήθησαν σε σημαντικές δαπάνες και έξοδα σύνταξης των απαιτούμενων προτάσεών τους.
Για τους λόγους αυτούς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός να απαντήσει:
Α) Γιατί απεκλείσθησαν οι παραπάνω προτάσεις πολλών ενδιαφερομένων για ένταξή τους στα προκηρυχθέντα προγράμματα, παρ’ ότι αξιολογήθηκαν θετικά. Και
Β) Πως σκέπτεται να ενεργήσει προκειμένου να ενταχθούν και οι προτάσεις εκείνων που έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Αθήνα 31.01.2007
Ο Ερωτών βουλευτής
Αναστάσιος ΚαραμάριοςΒουλευτής Δωδεκανήσου”