Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου, με τον Πειραιά και την Κρήτη»

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ   27 Φεβρουαρίου 2015


 

Ερώτηση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας,κ.,Δρίτσα, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην έντονη ανησυχία που υπάρχει σε Κάρπαθο και Κάσο, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την έλλειψη πλοίου που εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια, συνδέοντας τα δύο αυτά νησιά της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η ακινητοποίηση του ενός πλοίου θα επισύρει οξύ πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον αν. Υπουργό Ναυτιλίας να αντιμετωπιστεί, άμεσα, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ενώ, παράλληλα, απευθύνει και ερώτημα σχετικά με την εξέλιξη του τελευταίου διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου και Κάσου. Ο κ. Κόνσολας ζητά να καλυφθεί άμεσα ενδεχόμενο κενό που θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του επαναληπτικού διαγωνισμού.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.  Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας

 

ΘΕΜΑ: «Διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η έλλειψη πλοίου που θα εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια, που συνδέουν την Κάρπαθο και την Κάσο με τον Πειραιά, τη Ρόδο και την Κρήτη, προκαλεί κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας στους κατοίκους των δύο αυτών νησιών, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Το Υπουργείο είχε προκηρύξει επαναληπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης δρομολογιακής γραμμής με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Είναι δεδομένο, όμως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει κενό μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και να τεθεί σε κίνδυνο η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1. Αν γνωρίζει το πρόβλημα και με ποιο τρόπο προτίθεται να το αντιμετωπίσει ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

 

Βουλευτής Δωδεκανήσου