Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Προειδοποίηση επίσχεσης από τους ναυτικούς του «Βιτσέντζος Κορνάρος» -Aδυναμία προσέγγισης σήμερα του πλοίου στη Κάσο

Περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου έδωσε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στην ακτοπλοϊκή εταιρεία ΛΑΝΕ να εξοφλήσει τους απλήρωτους ναυτικούς του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» διαφορετικά τα μέλη της Ένωσης θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και δεν θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου.
Η ΠΕΝΕΝ με έγγραφο της που έστειλε στις 4/2/2015 στη ΛΑΝΕ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ τους ενημέρωσε ότι στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» υπάρχει πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτικών. Παρά τις έως τώρα παρεμβάσεις της, η εταιρεία δεν έχει συμμορφωθεί στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της προς το πλήρωμα.
Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ δηλώνει ακόμα ότι σχεδιάζει ανάλογες ενέργειες και σε άλλα ακτοπλοϊκά πλοία που συστηματικά καθυστερούν τις δεδουλευμένες αποδοχές των μελών της. Να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» στις 6/2/2015 είναι το εξής: Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνη, Χάλκη, Ρόδος.

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα(5/2/2015), η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΝ. 07, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη – Θήρα - Μήλο – Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα της Κάσου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Ανάφης.
Επί του πλοίου επρόκειτο να επιβιβαστούν έξι (06) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ όχημα ενώ θα αποβιβάζονταν δεκατέσσερις (14) επιβάτες και τρία (03) Φ/Γ οχήματα.