Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες από το γυμνάσιο της Κάσου διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε δύο πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς

Από το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών «ΕΥΔΗΜΟΥ» και «ΙΠΠΑΡΧΟΥ» που πραγματοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2014 – 2015. Ο διαγωνισμός «ΕΥΔΗΜΟΣ» πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2014 και συμμετείχαν 119 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου από τα Γυμνάσια του Νομού. Ο διαγωνισμός «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε την 17η Ιανουαρίου και δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι 54 μαθητές που προκρίθηκαν από τον «ΕΥΔΗΜΟ». Οι μαθητές στους διαγωνισμούς αυτούς καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα μεγάλου βαθμού δυσκολίας, συγκριτικά με τα προβλήματα και τις ασκήσεις που διδάσκονται συνήθως στα σχολεία. Έχουν έτσι την δυνατότητα να φανερώσουν τις πνευματικές αρετές τους με τις ευφυείς λύσεις που δίνουν. Κάθε χρόνο μας χαροποιεί και μας κάνει περήφανους το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές του Νομού μας.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στους δύο αυτούς διαγωνισμούς είναι

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΠΑΜΠΙΔΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ (Ισοβάθμησαν)
ΜΑΡΙΕΤΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΠΗΔΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΜΠΑΤΗ ΠΟΘΗΤΗ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΟΥ
ΕΠΑΙΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΠΕΤΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ, 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Δωδεκανήσου αποφάσισε να διοργανώσει στη Ρόδο δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών που διακρίνονται στους τοπικούς διαγωνισμούς. Τα μαθήματα αυτά θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών που έχουν ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά και επιθυμούν να συμμετάσχουν στους ετήσιους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Θα γίνονται στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου κάθε Σάββατο από τις 11.00 έως 13.00. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των μαθημάτων, συνάδελφο Σωτηράκη Αναστάσιο, στο τηλέφωνο 692392440. Παρακαλούμε τους διευθυντές των Γυμνασίων και τους συναδέλφους μαθηματικούς να ενημερώσουν τους μαθητές για τα μαθήματα αυτά και να τους παροτρύνουν να συμμετέχουν.

Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη του Παραρτήματος συγχαίρουν τους μαθητές και τους εύχονται καλή συνέχεια στους επόμενους διαγωνισμούς.

Οι 15 πρώτοι στην βαθμολογία των δύο διαγωνισμών είναι οι παρακάτω

pinakas_1

Από την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος.