Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου παράταξης '' ΚΑΣΙΩΝ ΔΡΑΣΗ''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Είχαμε δεσμευθεί στο από 06/02/2015 Δελτίο Τύπου μας να επανέλθουμε για να κάνουμε γνωστά στο ευρύ κοινό κάποια από τα πεπραγμένα του Δήμου μας. Το χθεσινό λιβελογράφημα με αρ.πρωτ. 689 και τίτλο ‘’ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ’’ από το δήμο Κάσου εκτός του ότι μας θλίβει βαθύτατα γιατί μας φέρνει στη μνήμη φαντάσματα του διχαστικού παρελθόντος του τόπου μας , μας φέρνει παράλληλα και στην ευχάριστη θέση , γρηγορότερα από όσο υπολογίζαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα τα οποία προφανώς χρειάζονται διευκρίνιση. Το Δελτίο Τύπου αυτό δεν θα έπρεπε να εκδοθεί ως Δελτίο Τύπου «εκ του Δήμου Κάσου» αλλά Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΟ ΜΑΣ». Προφανώς κάποιοι νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στο Δήμο Κάσου.
Αγαπητή κυρία Δήμαρχε , για σας που τόσο εύκολα μας κατηγορείτε για πολιτική μέσω ‘’FACEBOOK’’ έχουμε να σας πούμε μόνο τούτο. Το πόσο εκτός εποχής και πραγματικότητας είστε διαφαίνεται από την τουλάχιστον άστοχη παρατήρηση σας αυτή , μιας και οποιοδήποτε Δελτίο Τύπου έχει δημοσιοποιηθεί από τον Δήμο Κάσου ή από την παράταξη σας έχει πρώτα δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ και μετά στον έντυπο τύπο αφού στην εποχή μας τα πάντα τρέχουν με άλλες ταχύτητες από αυτές που έχετε συνηθίσει.
Θα έπρεπε πρωτίστως εσείς και δευτερευόντως οι συνεργάτες σας,  ότι με βάση την  ισχύουσα Νομοθεσία υπάρχει υποχρέωση  να τηρούνται δύο πρωτόκολλα , ένα το οποίο έχει εμπιστευτική διαβάθμιση και ένα άλλο με τα απλά και καθημερινά εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα του Δήμου μας , στα οποία εκτός από τους αιρετούς πρόσβαση έχει και οποιοσδήποτε πολίτης. Μην προσπαθείτε λοιπόν να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις γιατί από την πλευρά μας έγινε αναφορά μόνο για το αυτονόητο το οποίο είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στην αλληλογραφία του Δήμου.
Θα συμφωνήσουμε μαζί σας για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της προφορικής ενημέρωσης των συμβούλων της παράταξης μας από τον πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου, μιας και εδώ και έξι μήνες σε ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο δεν έχει υπάρξει πλήρης φάκελος του δημοτικού συμβουλίου με τις εισηγήσεις των τρεχόντων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως οφείλεται σύμφωνα με την νομοθεσία. Αυτό και μόνο ως γεγονός και επειδή τυγχάνει να σεβόμαστε όλους τους συμπατριώτες που μας ψήφισαν και που δεν μας ψήφισαν , αναγκαζόμαστε να ανατρέχουμε στο πρωτόκολλο και σε προσυμβούλια με τον πρόεδρο του Δ.Σ για να μην είμαστε απομονωμένοι από τα θέματα του Δήμου μας.
Σε αυτό το σημείο είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ και Ιατρό μας κύριο Συμσερίδη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η υγεία και η περίθαλψη των συμπατριωτών μας είναι πολύ παραπάνω από την όποια «Ημερήσια Διάταξη» και κατανοούμε πλήρως τον περιορισμένο χρόνο του Προέδρου του Δ.Σ , αλλά τουλάχιστον μην αναφέρεστε σε «πανελλαδικές αποκλειστικότητες» γιατί σήμερα στο νησί μας ζούμε μία τέτοια αποκλειστικότητα, που είναι η έλλειψη δεδηλωμένης από την συμπολίτευση μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο δημοτικών σας συμβούλων σε μόλις έξη μήνες θητείας. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα, κυρία Δήμαρχε, δεν είναι ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του λαού της Κάσου.
Η εμμονή μας αυτή για περαιτέρω ενημέρωση πηγάζει από διάφορα παράδοξα που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μας και κάποια από αυτά αξίζουν αναφοράς. Στη συνεδρίαση της 09/01/2015 Του Δημοτικού Συμβουλίου το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξής ήταν «Σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναβάθμιση – υποκατάσταση της φυσιογνωμίας της Μπούκας». Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε σε ομόφωνη θετική απόφαση με συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Στις 25/01/2015 αναρτήθηκε στο ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ η συγκεκριμένη απόφαση με Α.Δ.Α.: Ω36ΞΩΕΙ-ΩΩΦ.  Διαβάζοντας την ανάρτηση της αποφάσεως έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι «έγινε γνωστό στο σώμα ηλεκτρονικό μήνυμα του κυρίου Φραγκίσκου Τούρλου στη Δήμαρχο με θέμα ΄΄Λιμενίσκος Μπούκας’’ και κάλεσε το σώμα να αποφασίσει επ’αυτού». Κάτι τέτοιο ‘’ΟΥΔΕΠΟΤΕ’’ συζητήθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Μόλις αντιληφθήκαμε την παραποίηση της απόφασης αυτής , ενημερώσαμε άμεσα τον Πρόεδρο του Δ.Σ και αφού και ο ίδιος ακόμα εξεπλάγη, έγινε ορθή επανάληψη της συγκεκριμένης απόφασης όπου αφαιρέθηκε η παράγραφος που αφορούσε τον κύριο Τούρλο και το ηλεκτρονικό μήνυμα του στη Δήμαρχο. Πόσο λοιπόν εμπιστευτικό είναι αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα που κανείς από εμάς μέχρι σήμερα δεν έχει δει και παρατυπώντας με περισσό θράσος αναρτάτε στο ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’;;;.

Αν εσείς εξοφλείτε προεκλογικά γραμμάτια με διάθεση απευθείας αναθέσεων σε διαφόρους,  δεν θα μας βρείτε συμμέτοχους!!!!
Για αυτό λοιπόν όταν εμείς στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέραμε θέμα προς συζήτηση την διαδυκτιακή ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων , έτσι ώστε όλοι οι Κασιώτες όπου και αν βρίσκονται να μπορούν να παρακολουθούν  τα Δημοτικά Συμβούλια , εσείς προσωπικά αλλά και ο σκληρός πυρήνας της παράταξης σας είσασταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ώρα που ζητήσατε, και συμφωνήσαμε, ανοικτά Δημοτικά Συμβούλια στις σάλες των χωριών. Τι οξύμωρο!
Και εδώ επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε μια ακόμα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.  Για πρώτη φορά στα ηχογραφημένα κείμενα του Δήμου μας , για να στηριχθεί η άρνηση των Συμβούλων της Συμπολίτευσης στο αίτημα μας αυτό, υπάρχει η ελαφρά τη καρδία δήλωση τους ότι είναι ανέτοιμοι να βγουν στον έξω κόσμο!!!!!!!!. Δηλαδή σε ποιους;;;   Σε αυτούς που τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη θέση αυτή ως τους ικανότερους για να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;;; Προτιμάτε λοιπόν την εσωστρέφεια και την ασφάλεια των τεσσάρων τοίχων της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι το άνοιγμα στον κόσμο.
Στο Δήμο μας πλέον υπάρχει προφανής αδυναμία διοίκησης. Ο τόπος ρημάζει καθημερινά και δεν βλέπουμε καμία ενέργεια από την Δημοτική Αρχή και πριν προλάβει  να πει κανείς για τρικλοποδιές της αντιπολίτευσης, σας παραπέμπουμε σε όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1/9/2014 όπου και αναλάβαμε τις τύχες αυτού του πολύπαθου τόπου και προκαλούμε να μας υποδειχθεί που μας βρήκαν απέναντι.
Κλείνοντας  επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε και μια δημόσια δήλωση της κ. Δημάρχου σε πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου ότι δεν έταξε μεγάλα έργα στην Κάσο. Προφανώς δεν έχει διαβάσει καλά το προεκλογικό της φυλλάδιο!!!!.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Υ.Σ. : Από την εκτενή αναφορά για το έργο της επισκευής της Βιβλιοθήκης του Δήμου φαίνεται η πλήρης άγνοια σχετικά με τον τρόπο εκτέλεση των Τεχνικών Έργων καθώς και την Νομοθεσίας που διέπει τα Δημόσια Έργα (βλ. Ν.3669/2008).         
Κάσος, 19-02-2015
                                                                                         Για την «Κασίων Δράση»
                                                                                                                               Κώστας Δ. Περσελής