Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






    Την  Τετάρτη 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Σύλλογο  Κασίων στην Αθήνα, προκειμένου ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Φραγκούλης να μιλήσει για την προοπτική και τους στόχους της νέας πενταετίας εν όψει των προσεχών Περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 18 Μαϊου 2014.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου και εκπρόσωποι της Δωδεκανησιακής παροικίας μας, που  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υποψηφίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η αγάπη όλων των συμπατριωτών της παροικίας μας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας είναι δεδομένη.
   
    Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Πρόεδρος  κ. Γιάννης Ζαχαριάδης,  ο οποίος  επεσήμανε  ότι ο Σύλλογος είναι ανοικτός  για κάθε Κασιώτη υποψήφιο, ο οποίος  «εκτίθεται» στις εκλογές, προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη της παροικίας μας για το πρόγραμμά του. Στη συνέχεια συνεχάρη τον κ. Γιάννη Φραγκούλη για την υποψηφιότητά του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

           Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος στον κ. Ηλία Λοστρόμο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Κασιακής καταγωγής, για να κάνει ένα σύντομο χαιρετισμό και να γνωστοποιήσει τις απόψεις του.   

    Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Φραγκούλης δήλωσε  ότι η απόφασή του να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ένας δοκιμασμένος και καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο επί 28 συνεχή χρόνια Δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου. Παράλληλα, η ενασχόληση του κ. Φραγκούλη με τα κοινά, τόσο της παροικίας από το 1996, όσο και με τον Δήμο Κάσου και με το Επαρχείο Καρπάθου –Κάσου από το 2002, του δίνει τη δυνατότητα, να μπορεί να προσφέρει περισσότερα, εάν έχει ένα ενεργό ρόλο μέσα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακολούθησε μια επιγραμματική ενημέρωση ανά τομέα (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνία, Τουρισμός, Πολιτισμός, κλπ.), από τον υποψήφιο, τονίζοντας την καθοριστική συνεισφορά συμπατριωτών μας της Δωδεκανησιακής παροικίας. στην υλοποίηση πολλών στόχων. Χαρακτηριστικά ανέφερε την δημιουργία Τράπεζας αίματος, την περίθαλψη ανασφάλιστων συμπατριωτών που έρχονται από τα νησιά μας στον Πειραιά καθώς και τη συνεχή προσπάθεια αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού στα ιατρεία των νησιών. Αυτές οι σημαντικότατες ενέργειες στον Τομέα της Υγείας, υλοποιούνται χάρη στην αποτελεσματικότητα των αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, της φαρμακοποιού κ. Κατερίνας Βουρεξάκη και του ιατρού κ. Γιάννη Καραϊτιανού.

        Ακολούθως δόθηκε χρόνος στους παρευρισκόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους  και τα ερωτήματά τους.  Η συζήτηση ήταν  ωφέλιμη , αφού συμβάλει καθοριστικά στην υπεύθυνη ενημέρωση των συμπατριωτών μας καθώς και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.