Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α) κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στις επετειακές εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος της Κάσου, περιοδεία σε έργα του νησιού και συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κάσου.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΑ αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από την Ρόδο με προορισμό το νησί της Κάσου προκειμένου να παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος της Κάσου.

Στο δημοτικό συμβούλιο που προηγήθηκε των επετειακών εκδηλώσεων στο δημοτικό κατάστημα Κάσου και στο οποίο συμμετείχαν τοπικοί φορείς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΑ πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση όσον αφορά το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, την επικείμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση, τις δράσεις και τα έργα που πραγματοποιούνται στην Κάσο με πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου και άλλων προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού εικοσιπέντε (25) εκ. ευρώ (λιμάνι Κάσου, παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, κτίριο αεροσταθμού Κάσου για εξυπηρέτηση των επιβατών κ.α.) καθώς και για τα χρήματα που δόθηκαν πρόσφατα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κάσο (400.000 ευρώ) από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας συμμετείχε στην δοξολογία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων.