Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eρώτηση προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης, σχετικά με την κατασκευή των έργων στα μικρά νησιά, που με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΥΠΕΧΩΔΕ και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ανέλαβε να κατασκευάσει η τελευταία.

    Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αναφέρονται στο μέτρο 5.11 του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό 17 εκ ευρώ και να γίνει δυνατή η κατασκευή της, με τη μέθοδο που επιλέχτηκε, ψηφίστηκε ειδικός νόμος από τη Βουλή των Ελλήνων.

    Υπενθυμίζεται επίσης, ότι υπήρξαν επιφυλάξεις από ορισμένα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και Δημάρχους για την απόφαση, που δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

    Το πρόγραμμα λήγει στις 31/12/2008 και ΚΑΝΕΝΑ έργο δεν έχει ακόμα αρχίσει.

    Έργα που μελετήθηκαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες των Δήμων, που χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες τους από τους πενιχρούς πόρους των Δήμων, που η αναγκαιότητά τους είναι προφανής και καθοριστική για τη διαβίωση των κατοίκων και την ανάπτυξη των νησιών, δυστυχώς κινδυνεύουν να χαθούν, ενώ εκφράζονται υπόνοιες για λογιστική διάθεση των εγκεκριμένων πιστώσεων προς άλλες κατευθύνσεις.

    Επί τέλους! Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν «να παίζουν εν ου παικτοίς» και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.