Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ξέσπασε ο Ρεχάγκελ

από το Sport24.gr
Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, μπήκε στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, ο Οτο Ρεχάγκελ που είναι φανερό ότι βρίσκεται στα σκοινιά από την πίεση που ασκείται μέσω των ΜΜΕ στην ομάδα του και στον ίδιο προσωπικά.
Ο Γερμανός υπεραμύνθηκε των επιλογών του, έκανε επίθεση και προς εμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα παίξει με τα δημοσιογραφικά τρικ, που ανακαλύπτουν δικά τους θέματα και τόνισε ιδιαίτερα ότι όλη η ομάδα είναι μία γροθιά, ενώ έκλεισε την ομιλία του, σφίγγοντας τα χέρια του, και ζητώντας από εμάς να προσευχηθούμε όλοι μαζί για την έκβαση του αγώνα με τη Ρωσία! "Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί και έχει το δικαίωμα να γράφει ότι θέλει. Άλλωστε κάποια πράγματα δεν μπαίνουν μόνα τους στις εφημερίδες, αλλά κάποιοι τα γράφουν, δηλαδή οι δημοσιογράφοι" τόνισε ο Γερμανός τεχνικός απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου για την προτροπή της τοπικής εφημερίδας Courrier προς την ΟΥΕΦΑ, περί αποβολής της εθνικής μας ομάδας και αντικατάστασής της από την Αγγλία. Όταν ρωτήθηκε αν θα ξανασκεφτεί το θέμα του συμβολαίου του (έχει ήδη υπογράψει για άλλα δύο χρόνια) με την εθνική, σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού, ο Ρεχάγκελ απέφυγε εντέχνως την ερώτηση, λέγοντας απλά: "Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ. Δεν ξέρω αν το 2010 θα είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά απολαμβάνουμε το σήμερα".
Σχετικά με την ομάδα του τόνισε: "Είμαστε όλοι ενωμένοι και τα παιδιά θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη στον αγώνα με τη Ρωσία. Είχαμε μια κακή αρχή, όπου ουσιαστικά πληρώσαμε ένα ατομικό λάθος από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των αντιπάλων μας. Ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε εύκολο έργο, απλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να διορθώσουμε αυτά τα ατομικά μας λάθη. Οι Ρώσοι διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες, και το απέδειξε και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που δίδαξε την Μπάγερν Μονάχου πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ομως επιμένω ότι σημασία έχει τι κάνουμε εμείς και το πως θα μπορέσουμε να μπλοκάρουμε τα ατού τους".
Κάπου εκεί, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις των παικτών του περί πιο επιθετικού ποδοσφαίρου και ξέσπασε: "Δεν θα πέσω στα τρίκ των Ελλήνων δημοσιογράφων, που βλέπουν κάποιους να μιλάνε, να μην λένε ονόματα και μετά να λένε ότι κάτι είπαν. Εγώ ξέρω ότι τα παιδιά μίλησαν από την καρδιά τους, βγάζοντας την πίκρα τους για την ήττα και τίποτε περισσότερο.
Σας καλώ, τους Έλληνες δημοσιογράφους να προσευχηθούμε όλοι μαζί για ένα καλό αποτέλεσμα
" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λεει ότι αν παίξεις φουλ επιθετικά θα νικήσεις οπωσδήποτε. Εδώ οι Γερμανοί έλεγαν αργό τον Κόβατς και είδατε ο Κροάτης τι παιχνίδι έκανε. Η μήπως ο Μπενάκερ είχε πει στον παίκτη του στο φινάλε να τραβήξει τη φανέλα του αντιπάλου. Ετσι γράφεται η ιστορία όμως".
Ρωτήθηκε και για τον αγωνιστικό χώρο, σχετικά με το χορτάρι, επειδή έχει γίνει ένα θέμα ότι τοποθετήθηκε το φυσικό χόρτο πάνω από το συνθετικό.
"Δεν πρέπει να ψάξουμε τυχόν δικαιολογίες στο θέμα του χορταριού ή του αγωνιστικού χώρου. Όλοι παίζουν το ίδιο. Οταν είχα έρθει πριν από μήνες εδώ για να το επιθεωρήσω, ήταν πολύ κοντό και μου είπαν ότι μέχρι να αρχίσει η διοργάνωση θα ψηλώσει. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι".
Ο Γερμανός τεχνικός αρνήθηκε ότι υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα: "Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, αλλά πιστέψτε με ούτε οι Ρώσοι, που είχαν και μια πιο άσχημη βραδιά από τη δική μας. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες", ενώ στάθηκε και πάλι στους παίκτες του:
"Τους πιστεύω πολύ. Εμένα προσωπικά δεν μου είπαν τίποτε. Εχω εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Δέλλας, που είναι από τους καλύτερους στη θέση του. Απλά δεν είναι ο Πέπε της Πορτογαλίας, για να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα. Αυτό είναι λογικό γιατί ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητά του. Και μη δω τώρα να γράφεται τίποτε ότι είπα άσχημα λόγια για τον Τραϊανό" κατέληξε γελώντας ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που προέτρεψε τον συντονιστή της ΟΥΕΦΑ να επιτρέψει ακόμα περισσότερες ερωτήσεις, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Στην αντεπίθεση και οι διεθνείς

Το παιχνίδι χοντραίνει με τους διεθνείς να βγαίνουν στην αντεπίθεση, θεωρώντας υπερβολική την κριτική από τα ελληνικά ΜΜΕ, φτάνοντας όμως και σε απαράδεκτες κινήσεις όπως αυτή του Αγγελου Μπασινά.
«Αφήστε, αφήστε. Με αυτά που βγάζετε και γράφετε, από μένα δεν πρόκειται να ξανακούσετε τίποτε» τόνισε ο άσος της Μαγιόρκα πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, αρνούμενος να μιλήσει στους Ελληνες δημοσιογράφους, κάνοντας ουσιαστικά επίθεση, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε η ομάδα. Μάλιστα έκανε εντελώς απαξιωτική κίνηση με το χέρι του προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
Ο Τραϊανός Δέλλας λίγο πιο δίπλα μίλησε για την ομάδα, αλλά πέταξε και αυτός τη μπηχτή του: «Καλό είναι να προσέχετε τι λετε και τι γράφετε» είπε ο «Κολοσσός», που τουλάχιστον μίλησε και για το παιχνίδι:
«Χρειαζόμαστε ηρεμία και όλα θα πάνε καλά. Κάποιοι δεν θεωρούν επιτυχία ότι προκριθήκαμε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά για μας είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα. Παίξαμε ένα άσχημο ματς με τη Σουηδία, όπου όμως όποιος έβαζε πρώτος το γκολ θα κέρδιζε. Αν ανοίγαμε εμείς το σκορ με τον Κατσουράνη, όλα θα είχαν τελειώσει.
Δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε μικροπρέπειες, καθώς αυτή η ομάδα έχει δείξει πόσο μεγαλοπρεπής είναι. Απλά αφήνουμε τις μικρότητες για αυτούς που τα λένε και τα γράφουν και ελπίζουμε να διαψευτούν ξανά» είπε ο Δέλλας, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης ευχήθηκε να συνεχιστεί η καλή παράδοση με τη Ρωσία.
«Μακάρι να τα καταφέρουμε και πάλι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με τη Ρωσία, όπως είχε γίνει με τις εθνικές του 1980, του 1994 και του 2004» τόνισε ο διεθνής μέσος.
Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της εξέδρας: «Μας επηρέασε το γεγονός ότι μπήκαμε στον αγώνα με τη Σουηδία και είδαμε ένα γήπεδο κίτρινο, ενώ το περιμέναμε μπλέ. Σχεδόν 20.000 Σουηδούς και μόνο 5000-6000 Ελληνες. Βέβαια το ταξίδι για τους Σουηδούς ήταν πολύ πιο οικονομικό για να τα λέμε όλα.
Πάντως μας θύμισε πολύ το παιχνίδι με τους Ισπανούς στην Πορτογαλία όπου είχαμε μπει στο γήπεδο και ήταν όλο κόκκινο. Εύχομαι με τους Ρώσους να είναι μπλέ.
Αν και ο τελικός είναι στις 29 του μήνα, για μας το παιχνίδι είναι χωρίς αύριο και θέλουμε θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα και την ισοπαλία, ώστε να έχουμε ελπίδες στον τελευταίο μας αγώνα.
Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα, απλά είναι λογικό μετά από ήττα να υπάρχει λίγο γκρίνια. Δεν με ενοχλεί η κριτική όταν είναι καλόπιστη και εποικοδομητική»
τόνισε χαρακτηριστικά.